Kodėl Estija pernai atsivežė 56 tūkst. tonų šiukšlių?

Estija visus apstulbino netikėtu verslo sprendimu. Pasirodo, kad ši šalis pernai importavo net 56 tūkst. tonų šiukšlių. To priežastis? Ypatingai reikli elektrinė jėgainė.

Estija pernai importavo 56 tūkst. tonų šiukšlių.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Estija pernai importavo 56 tūkst. tonų šiukšlių.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Iru elektrinė jėgainė.<br>„Twitter“ nuotr.
Iru elektrinė jėgainė.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 6:34 PM, atnaujinta May 11, 2017, 2:25 AM

Talino Iru gyvenamajame rajone, kuriame yra vos 35 žmonės, galima rasti jėgainę, kuri elektrą gamina vandenį šildydama degančiomis šiukšlėmis, rašo BBC.

Atliekos ir kiti nereikalingi daiktai privalo būti nuolatos deginami, kad palaikytų aukštą Iru jėgainės katilo temperatūrą.

Tačiau Estijos gyventojai neprigamina pakankamai šiukšlių, kad pasotintų nenumaldomą jėgainės apetitą. Kasdien Iru jėgainę aplanko apie 50 šiukšlių automobilių.

Estijos įmonės ir gyvenamieji namai pernai pagamino 395 tūkst. tonų atliekų: maždaug pusė jų buvo perdirbtos arba užkastos, pasak ERR.

Tačiau Iru elektrinėje jėgainėje pernai turėjo būti sudeginta 245 tūkst. tonų šiukšlių, todėl įmonė „Eesti Energia“ privalėjo žvalgytis į svetimus šiukšlių kalnus.

Didžiausia dalis Iru jėgainei skirtų atliekų buvo atgabentos iš Švedijos, bet taip pat Estijos geranorišku verslo pasiūlymu nusprendė pasinaudoti ir tolima Airija.

Tačiau „Eesti Energia“ negali importuoti tiek šiukšlių, kiek ji nori. Estijos vyriausybė tvirtino, kad būtina utilizuoti šalyje esančias atliekas, o tik tada svajoti apie užsienio šiukšlių importavimo licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.