Ukrainos antausis Rusijai – traukiasi iš kai kurių NVS sutarčių

Ukraina pasiryžusi trauktis iš kai kurių susitarimų su Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS), sudarytos iš buvusių Tarybų Sąjungos respublikų, šalimis. Apie tai pranešė šalies užsienio reikalų ministerija.

Ukrainos Aukščiausioji Rada nusprendė trauktis iš kai kurių susitarimų su NVS šalimis.<br>Sputnik nuotr.
Ukrainos Aukščiausioji Rada nusprendė trauktis iš kai kurių susitarimų su NVS šalimis.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 6:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 2:25 AM

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos politikos departamento direktoriaus Aleksejaus Makejevo teigimu, kalbama apie susitarimus, kurie „yra nenaudingi Ukrainai, todėl pasitraukimas iš jų nepaveiks neigiamai šalies ekonomikos“.

„Dabar mūsų pastangos nukreiptos pasitraukti iš susitarimų, kurie mums nereikalingi. Kita vertus, išsaugosime susitarimus, kurie naudingi mūsų piliečiams, pavyzdžiui, susijusius su pensijomis“, – tvirtino A.Makejevas.

Pasak jo, Ukraina daugiau neplanuoja mokėti įmokų NVS struktūroms ir nedalyvaus priimant sprendimus, nebent jie bus tiesiogiai susiję su Ukraina.

Apie pasitraukimą iš NVS pirmiausia prabilo Ukrainos Aukščiausiosios Rados narė Julija Timošenko. Tačiau kiti šalies politikai tokią J.Timošenko iniciatyvą kritikuoja, nes „Ukraina teisiškai nėra NVS nare, nes niekada neratifikavo jos sutarties“. Tai reiškia, kad šalis tegali pasitraukti iš anksčiau pasirašytų eilės susitarimų.

J.Timošenko partijos „Batkivščina“ frakcija Aukščiausioje Radoje prabilo ir apie tai, kad reikėtų nutraukti Rusijos ir Ukrainos Didįjį susitarimą dėl draugystės ir strateginės partnerystės, pasirašytą 1997 m.

Tačiau kol kas šis klausimas Aukščiausioje Radoje nebuvo sprendžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.