V. Putinas vėl kapojasi su Prancūzija: kaltina padėties aštrinimu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį kaltino Prancūziją, kad ši stumia

V. Putinas pasmerkė JAV už Paryžiaus pozicijos palaikymą.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
V. Putinas pasmerkė JAV už Paryžiaus pozicijos palaikymą.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2016, 4:56 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:19 AM

Prancūzijos rezoliucijos projektas buvo pateiktas „akivaizdžiai tikintis mūsų veto, kad būtų paaštrinta padėtis, užsukta antirusiška isterija kontroliuojamose žiniasklaidos priemonėse, apgaudinėjant, iš esmės, savo gyventojus ir savo piliečius“, kalbėjo V.Putinas investuotojų forume „Rusija šaukia“ („Rossija zoviot“).

Jis kaltino Prancūzijos užsienio reikalų ministrą Jeanas- Marcas Ayrault, kad šis nesilaikęs Maskvai duotų pažadų, kai lankėsi Rusijos sostinėje praėjusį ketvirtadienį, ir pasielgęs priešingai – ignoravęs Rusijos siūlymus rezoliucija bei „apkaltinęs Rusiją mirtinomis nuodėmėmis“ dėl Sirijos.

Prancūzija, teikdama JT Saugumo Tarybos rezoliucijos Sirijos klausimu projektą, vetuotą Maskvos, tarnavo Jungtinių Valstijų interesams, mano V.Putinas, nes būtent JAV panaudojanti šią isteriją savo prezidento rinkimų kampanijoje.

„Aš nežinau, ar tai atitinka Europos šalių interesus, ar neatitinka, bet taip tiesiai aptarnauti savo sąjungininkų išorės politikos, ar gal ir vidaus politikos interesus, šiuo atveju – Jungtinių Valstijų; nežinau, ar toks turi būti rimtos politikos ir rimtų valstybių, pretenduojančių laikytis nepriklausomos išorės politikos ir vadintis didžia valstybe vaidmuo?“ – kalbėjo V.Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.