V. Žirinovskis: „Jei laimės H. Clinton, grės branduolinis karas“

Rusijos ultranacionalisto

Užkulisiniu Kremliaus ruporu vadinamas V.Žirinovskis dažnai stebina kalbomis.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Užkulisiniu Kremliaus ruporu vadinamas V.Žirinovskis dažnai stebina kalbomis.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:48 PM

H.Clinton priešininkas Donaldas Trumpas esą yra vienintelis asmuo, galintis sumažinti pavojingą įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono. „Amerikiečiai turi žinoti, kad pasirinks taiką žemėje, jei lapkričio 8-ąją atiduos savo balsą už D.Trumpą“, – sakė V.Žirinovskis.

Daugelis rusų laiko V.Žirinovskį kvailu politiku, kuris išsišokėliškais pareiškimais nori atkreipti dėmesį. Kita vertus, jis žinomas kaip nuolankus V.Putino tarnas, kartais atstovaujantis radikalioms pažiūroms, kad patikrintų viešąją nuomonę.

V.Žirinovskis mielai lygina save su D.Trumpu. Jie abu yra pagarsėję prieš moteris nukreiptais pareiškimais. Štai V.Žirinovskis dabar pareiškė: „Dauguma amerikiečių turi rinktis D.Trumpą, nes vyrai vadovauja milijonus metų.“ Esą negalima rizikuoti, kad vieną turtingiausių ir įtakingiausių šalių valdytų moteris.

JAV ir Rusijos santykiai yra tokie įtempti, kokie nebuvo nuo Šaltojo karo, – pirmiausia dėl padėties Sirijoje ir Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. D.Trumpas yra pareiškęs, kad laiko V.Putiną geresniu valstybės vadovu nei JAV prezidentą Baracką Obamą. V.Putinas savo ruožtu gyrė milijardierių kaip „labai talentingą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.