Kremliaus ruporas „Russia Today“ pranešė apie įšaldytas sąskaitas

Rusijos valstybinio kanalo „Russia Today“ sąskaitos Jungtinės Karalystės bankuose buvo įšaldytos, pranešė BBC.

„Russia Today“ pranešė apie įšaldytas sąskaitas bankuose.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
„Russia Today“ pranešė apie įšaldytas sąskaitas bankuose.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2016, 1:51 PM, atnaujinta May 10, 2017, 6:16 PM

Tai pranešė kanalo vadovė Margarita Simonian, pareiškusi, kad šiuo žingsniu siekiama gniaužti laisvą žiniasklaidą. 

„Mūsų sąskaitos Jungtinėje Karalystėje uždarytos. Visos sąskaitos. „Sprendimo negalima atšaukti“. Tegyvuoja žodžio laisvė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė televizijos vyriausioji redaktorė. 

Paslaugų RT nebeteikia visa banko „Royal Bank of Scotland“ atšaka, bet savo sprendimo priežasčių nepaaiškino.

Vėliau M.Simonian pranešė ieškanti galimybių ir toliau tęsti veiklą Jungtinėje Karalystėje. 

„Mūsų teisininkai toliau ieško visų įmanomų būdų išeiti iš šios padėties. Bandome suprasti, ką tai reiškia, ir ar galime išvis dirbti Jungtinėje Karalystėje, ar problemos iškilo tik šiame banke“, – kiek vėliau sakė M.Simonian.

Ji pažymėjo, jog bankas oficialiai paskelbė, kad sprendimas užblokuoti visas televizijos sąskaitas yra galutinis ir „nebus persvarstytas“.

Prieš 11 metų įkurta „Russia today“ yra viena Rusijos propagandos priemonių, kuri transliuoja anglakalbei auditorijai visame pasaulyje.

Kanale dirba daug žurnalistų iš Vakarų šalių, kurie dažnai pateikia Vakarus kritikuojančius siužetus ir liaupsina Kremliaus politiką.

RT anksčiau jau buvo sulaukusi sankcijų iš Jungtinės Karalystės komunikacijų biuro dėl šališkos informacijos apie Ukrainą ir Siriją.

Pastaraisiais metais keli „Russia Today“ žurnalistai viešai išreiškė savo nepritarimą Rusijos veiksmams Kryme arba viešai paskelbė pasitraukiantys iš propagandinio kanalo. 

Prieš porą metų „Russia Today“ transliacijas buvo uždraudusi svetainė “YouTube“ dėl grubių ir besikartojančių „YouTube“ taisyklių pažeidimų – brukalų, azartinių lošimų reklamos, klaidinančio turinio.

Propagandą RT skleidžia nuolatos. Pavyzdžiui, kanalas teigė, kad tai JAV Centrinė žvalgybos valdyba 2014 metais virš Ukrainos numušė „Malaysia Airlines“ lėktuvą.

RT taip pat tikino žiūrovus, kad olimpinėse žaidynėse amerikiečiams buvo padaryta išimtis ir sportininkams leista vartoti dopingą, o Vokietiją nuolat vadino griūvančia šalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.