Ekvadoras visiškai išjungė interneto ryšį J. Assange'ui

„Prieglobstis tebegalioja“

Spalio pradžioje J.Assange'as pareiškė, kad „WikiLeaks“ paskelbs dokumentų, susijusių su artėjančiais JAV prezidento rinkimais, karais ir ginkluotės tiekimu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Spalio pradžioje J.Assange'as pareiškė, kad „WikiLeaks“ paskelbs dokumentų, susijusių su artėjančiais JAV prezidento rinkimais, karais ir ginkluotės tiekimu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2016-10-18 08:13, atnaujinta 2017-05-10 17:16

„Galime patvirtinti, kad Ekvadoras uždarė prieigą prie interneto Assange'ui šeštadienį 5 val. Grinvičo (8 val. Lietuvos) laiku, tuojau po to, kai kai buvo paviešintos (JAV demokratų kandidatės į prezidento postą) Hillary Clinton kalbos korporacijoje „Goldman Sachs“, – sakoma žinutėje, paskelbtoje oficialioje „WikiLeaks“ paskyroje.

Anksčiau „WikiLeaks“ tebuvo paskelbęs, kad internetą J.Assange'ui išjungė „valstybinis subjektas“.

J.Assange'as, kuriam Ekvadoras yra suteikęs politinį prieglobstį, nuo 2012 metų birželio gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone. Jis pasiprašė prieglobsčio šioje atstovybėje siekdamas išvengti ekstradicijos iš Didžiosios Britanijos į Švediją. Švedijos prokurorai nori apklausti J.Assange'ą dėl 2010 metais jam pareikštų įtarimų išprievartavimu.

„WikiLeaks“ įkūrėjas įtarimus išžaginimu neigia ir sako bijantis, kad Stokholmas jį gali išduoti Jungtinėms Valstijoms, kaltinančioms jį šnipinėjimu.

Spalio pradžioje J.Assange'as pareiškė, kad „WikiLeaks“ paskelbs dokumentų, susijusių su artėjančiais JAV prezidento rinkimais, karais ir ginkluotės tiekimu.

„Prieglobstis tebegalioja“

Visgi Ekvadoras pareiškė, kad šiam 45 metų australų aktyvistui suteiktas politinis prieglobstis tebegalioja.

„Ekvadoro vyriausybė, susidūrusi su spekuliacijomis per kelias pastarąsias valandas, patvirtina, kad prieš ketverius metus Julianui Assange'ui suteiktas prieglobstis tebegalioja, – nurodė Vidaus reikalų ministerija. – Dar kartą patvirtiname, kad Ekvadoro valstybės apsauga jam tęsis tiek laiko, kol išliks aplinkybės, kurios lėmė prieglobsčio jam suteikimą.“

Londono policija nepateikė jokių komentarų.

Ankšta J.Assange'o buveinė netrukdo šiam australų aktyvistui dirbti, o jo vadovaujamas „WikiLeaks“ tebeviešina sensacingas žinias, įskaitant ir informaciją, kuri sudrebino H.Clinton prezidentinę kampaniją, artėjant rinkimų dienai.

„Twitter“ pranešime „WikiLeaks“ apkaltino Ekvadorą, kad J.Assange'ui interneto ryšys buvo išjungtas vos pasirodžius apmokėtų kalbų, kurias H.Clinton sakė banko „Goldman Sachs“ pareigūnams, ištraukoms. Ši medžiaga buvo dalis informacijos iš pavogtų elektroninių laiškų, perimtų įsilaužus į demokratų kandidatės į JAV prezidentus kampanijos vadovo Johno Podestos paskyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.