D.Trumpas pažėrė kritikos moteriai, kurios iki šiol nedrįso pulti

JAV prezidento rinkimų kandidatas Donaldas Trumpas pirmąkart užsipuolė populiarią pirmąją šalies ponią. Respublikonas pareiškė, kad Michelle Obama pernelyg užsiima rinkimų kampanija.

D.Trumpas pareiškė, kad M.Obama pernelyg dalyvauja rinkimų kampanijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas pareiškė, kad M.Obama pernelyg dalyvauja rinkimų kampanijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas pareiškė, kad M.Obama pernelyg dalyvauja rinkimų kampanijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas pareiškė, kad M.Obama pernelyg dalyvauja rinkimų kampanijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:57 AM

Milijardierius taip pat pareiškė, kad M.Obama 2007 metais esą kritikavo jo konkurentę Hillary Clinton, o dabar to nebedaro.

„Matau, kaip jai patinka H.Clinton. Bet ar ne ji pati kažkada sakė: „Jei negali suvaldyti namų, kaip suvaldysi Baltuosius rūmus arba šalį?“ Dabar to nebegirdžiu“, – Šiaurės Karolinoje susirinkusiems rinkėjams kalbėjo D.Trumpas.

Tačiau M.Obama dar 2007 metais neigė, kad šie jos žodžiai buvo skirti H.Clinton ir jos vyro Billo Clintono šeimą supurčiusiems neištikimybės skandalams, kaip tada mėgino tikinti respublikonai.

Tuomet pirmąkart į prezidento postą kandidatavęs Barackas Obama patikslino, kad šie žodžiai apibūdino jų požiūrį į šeimą – jai visada reikia atrasti laiko net ir užimant sudėtingas pareigas, nors tai gali būti ir sunku.

Per visą savo kampaniją respublikonų kandidatas vengė tiesiogiai pulti pirmąją ponią, nes visuomenės nuomonės apklausose ji yra kur kas populiaresnė ne tik už abu rinkimų kandidatus, bet ir už savo vyrą.

H.Clinton savo ruožtu apkaltino D.Trumpą keliant grėsmę Amerikos demokratijai: „Mes žinome skirtumą tarp lyderystės ir diktatūros, ir vienas jų yra taikus valdžios perdavimas. Donaldas atsisakė gerbti šių rinkimų rezultatus, tad jis kelia grėsmę mūsų demokratijai“, – renginio metu penktadienį kalbėjo H.Clinton.

Demokratė taip reagavo į D.Trumpo žodžius, kad jis nesiruošia iš anksto tikėti JAV prezidento rinkimų rezultatais, jeigu jų nelaimės.

Per debatus paklaustas, ar pripažins lapkričio 8-ąją vyksiančių rinkimų rezultatus, D.Trumpas nusprendė nepateikti aiškaus atsakymo.

„Paliksiu šiek tiek įtampos. Rezultatus įvertinsiu, kai jie pasirodys“, – nukirto D.Trumpas.

Respublikonas pastaruoju metu dažnai kartojo, kad balsavimas bus neskaidrus, bet tokio ryškus pasipriešinimas sulaukė kritikos net iš partijos klegų.

D.Trumpo populiarumas kol kas slopsta esminėse rinkimų valstijose Šiaurės Karolinoje ir Floridoje. Prasidėjus pirminiams balsavimams, rinkėjai čia labiau palaiko H.Clinton.

Apklausti jau balsavę amerikiečiai demokratę taip pat dažniau rinkosi ir Arizonoje bei Kolorade.

O D.Trupas pranašumą išlaiko Ohajuje, Ajovoje ir Džordžijoje. Šios valstijos jam yra svarbios, tačiau pergalės jose nepakaktų laimėti rinkimus, jeigu jis pralaimėtų Šiaurės Karolinoje ir Floridoje.

Iki šiol balsavo 4,2 mln. rinkėjų – kur kas daugiau nei 2012 metų rinkimuose. Rinkimų dieną tikimasi, kad balsus atiduos apie 45 mln. amerikiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.