Skaudžiausios nelaimės atrakcionų parkuose pasiglemžia paauglių gyvybes

Nelaimė Australijos atrakcionų parke yra paskutinis, bet tikrai ne vienintelis incidentas, įvykęs pramogų parkuose.

Nėra kaupiama aiški statistika, kiek žmonių žūsta arba yra sužeidžiami atrakcionuose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Nėra kaupiama aiški statistika, kiek žmonių žūsta arba yra sužeidžiami atrakcionuose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 11:21 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:06 AM

Kadangi nėra kaupiama aiški statistika, kiek žmonių žūsta arba yra sužeidžiami atrakcionuose, neaišku, kaip dažnai šios nelaimės įvyksta, skelbia „The Associated Press“.

Rugpjūčio mėnesį Kanzas Sityje, JAV Misūrio valstijoje, įsikūrusiame vandens parke „Schlitterbahn“ žuvo dešimtmetis Calebas Schwabas. Nuo aukščiausio vandens kalnelio pasaulyje „Verruckt“ leidęsis berniukas patyrė kaklo traumą. Parko atstovai pranešė, kad likusią sezono dalį parkas liks uždarytas.

Vasarą trys mergaitės taip pat buvo sužeistos Tenesio valstijos mugėje stovėjusiame apžvalgos rate. Šešerių, dešimties ir šešiolikos metų mergaitės iškrito iš 10 metrų aukščio ir buvo nugabentos į ligoninę.

Gegužę Nebraskos valstijoje vienuolikmetės plaukai įsipainiojo į atrakciono konstrukciją. Atrakciono „King's Crown“ mechanizmas nuplėšė mergaitės skalpą, o vėliau, jos tėvo teigimu, ji dar iki dešimties minučių buvo tampoma besisukančio atrakciono.

2013 metų liepą Teksaso valstijoje Rosy Esparza žuvo nukritusi iš 23 metrų aukščio nuo atrakciono parke „Six Flags Over Texas“. Spėjama, kad dėl nelaimės buvo kaltas netvarkingai užfiksuotas saugumo aptvaras. Atrakcionų parkas kitąmet po nelaimės šeimai išmokėjo kompensaciją ir vėl pradėjo darbą.

2008 metų birželį atrakcionų parke „Six Flags Over Georgia“ septyniolikmetė žuvo įlindusi į uždraustą amerikietiškųjų kalnelių atrakciono „Batman“ zoną. Manoma, kad ji siekė pamestos kepurės, tačiau 80 kilometrų per valandą greičiu skriejantis traukinukas ją mirtinai sužalojo.

2007 metų birželį trylikametei abi pėdas nutraukė Luisvilio atrakcionų parke „Six Flags Kentucky Kingdom“ nutrūkęs kabelis. Gydytojams vėliau pavyko prisiūti dešiniąją Kaitlyn Lasitter koją, o parkas mergaitės tėvams išmokėjo kompensaciją.

2007 metų gegužę įvyko kraupiausia nelaimė Japonijos atrakcionų parke „Fujin Raijin II“. Devyniolikmetis vaikinas žuvo, o dar 19 žmonių buvo sužeisti. Paaiškėjo, kad nelaimė įvyko dėl sulūžusios traukinuko rato ašies, kurios nebuvo pakeistos naujomis jau 15 metų.

1997 metais viena paauglė žuvo ir dar 32 buvo sužeisti Kalifornijos vandens parke „Waterworld“. Grupė Napos vidurinės mokyklos auklėtinių lankėsi „Bonzai Pipeline“ atrakcione ir mėgino pagerinti kasmetinį rekordą – daugiausiai vienu metu vandens kalneliu besileidžiančių moksleivių skaičių. Čiuožykla sugriuvo neatlaikiusi grupės svorio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.