Egipto kariškis netyčia nušovė paauglį iš Izraelio

Izraelio beduinų paauglį,

Izraelio paauglį tikriausiai per klaidą nušovė egiptiečių pajėgos.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Izraelio paauglį tikriausiai per klaidą nušovė egiptiečių pajėgos.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 3:17 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:56 AM

15-metis Nimras Abu Ammaras iš Izraelio pietuose esančio Lakijos miestelio buvo nušautas antradienį, kai dalyvavo atliekant sieną žyminčios tvoros remonto darbus.

Iš pradžių Izraelio armija nurodė, kad „šaudymas neatrodo susijęs su teroristine veikla“, bet daugiau detalių nepateikė.

Vienas Izraelio pareigūnas, dėl šio klausimo opumo nenorėjęs viešinti savo pavardės, sakė naujienų agentūrai AFP, kad šaudė Egipto saugumo pajėgų narys, tikriausiai per klaidą palaikęs paauglį kovotoju.

Pasak šio pareigūno, pradinės išvados rodo, kad darbai buvo vykdomi „niekieno žemėje“, kur laikomasi „nebylaus susitarimo su egiptiečiais dėl izraeliečių lankymosi“.

Pareigūnas tai pat sakė, jog, pradiniais duomenimis, vienas egiptiečių karininkas toje vietoje „klaidingai pamanė, kad tas berniukas deda miną“, nors iš tikrųjų jis virė kavą izraeliečių darbininkų komandai ir savo tėvui, kuris ten taip pat dirbo“.

Izraelio armijos atstovė tepatvirtino, kad šaudė Egipto saugumo pajėgos.

Trečiadienį kalbėdamas per armijos radiją N.Abu Ammaro tėvas Bassamas kaltino Izraelio saugumo pajėgas nepakankamai saugojus jo sūnų.

„Jam nepasakė užsidėti šalmą, apsivilkti apsauginę liemenę, – sakė jis. – Kaltinu Gynybos ministeriją. Jie nesureagavo įvykio vietoje.“

Pasak tėvo, egiptiečių karininkai iš pradžių jiems pasakė trauktis, bet nesuteikė galimybės to padaryti, nes iškart pradėjo šaudyti.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad kariai neatsakė ugnimi, nes suprato, jog tai buvo klaida.

Kaip nurodė Gynybos ministerija, N.Abu Ammaras dirbo kompanijos, kuri yra atsakinga už sienos tvoros priežiūrą, subrangovui ir buvo išėjęs į darbą drauge su šeimos nariais.

Minėtas Izraelio pareigūnas kritikavo rangovus už nepilnamečių įdarbinimą ir atvejus, kai darbininkai pasiima savo vaikus į pavojingą zoną.

Paauglys buvo nušautas Harifo kalno rajone, maždaug ties 240 km ilgio Egipto ir Izraelio sienos Sinajaus pusiasalyje viduriu.

Sinajuje aktyviai veikia sukilėliai, susiję su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.