Pokemonus bažnyčioje medžiojęs rusų tinklaraštininkas susilaukė bausmės

Rusijos teismas penktadienį

Teismas skyrė trijų mėnesių ikiteisminį areštą papildytos realybės žaidimą „Pokemon Go“ bažnyčioje žaidusiam tinklaraštininkui.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Teismas skyrė trijų mėnesių ikiteisminį areštą papildytos realybės žaidimą „Pokemon Go“ bažnyčioje žaidusiam tinklaraštininkui.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:33 PM

22 metų Ruslanui Sokolovskiui iš Jekaterinburgo miesto Uralo kalnuose už neapykantos skatinimą ir tikinčiųjų jausmų įžeidimą gresia penkeri metai kalėjimo.

Ateistas R.Sokolovskis buvo sulaikytas rugpjūtį, kai savo „Youtube“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip jis įeina į Visų Šventųjų bažnyčią Jekaterinburge ir ten savo telefonu „iPhone“ žaidžia „Pokemon Go“. Šis įrašas buvo peržiūrėtas daugiau kaip milijoną kartų.

Tinklaraštininkas buvo apkaltintas pagal prieštaringai vertinamą įstatymą, priimtą po merginų grupės „Pussy Riot“ 2012 metų prostesto akcijos bažnyčioje Maskvoje. Po to incidento dvi grupės narės buvo pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo ir nuteistos kalėti po dvejus metus.

R.Sokolovskio byla dar kartą atkreipė dėmesį į didėjančią Rusijos Ortodoksų Bažnyčios įtaką pasaulietiniam gyvenimui, nors formaliai ji nuo atskirta nuo valstybės. Be to, bylą pasmerkė žmogaus teisių gynėjai ir tarptautinė organizacija „Amnesty International“.

Stačiatikių bažnyčia tinklaraštininką apkaltino ir šventvagyste, mat žaidimą jis žaidė bažnyčioje, pastatytoje toje pačioje vietoje, kur 1918 m. bolševikai sušaudė paskutinį Rusijos carą Nikolajų II ir jo šeimą.

Jekaterinburgo Kirovskio apylinkės teismas penktadienį paskelbė, kad R.Sokolovskis skiriamas ikiteisminis sulaikymas iki kitų metų sausio, nes kaltinamasis pažeidė anksčiau jam skirto namų arešto taisykles, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Advokato Aleksejaus Bušmakovo teigimu, už uždarų durų vykusio teismo posėdžio metu buvo nuspręsta R.Sokolovskį suimti tyrėjų prašymu, nes per gimtadienį kaltinamąjį aplankė sužadėtinė.

Šį teismo sprendimą sukritikavo Kremliaus žmogaus teisių tarybos vadovas Michailas Fedotovas, radijo stočiai „Echo Moskvy“ teigęs: „Mano manymu, jis visiškai nenusipelnė sulaikymo.“

„Areštas yra kraštutinė priemonė“, aiškino M.Fedotovas. Jis ragino baigti bylą dėl jos „nereikšmingumo“.

„Amnesty International“ ragino Rusiją nedelsiant paleisti R.Sokolovskį, o jam iškeltus kaltinimus pavadino farsu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.