Pietų Korėjos pakrantės apsauga apšaudė Kinijos žvejybinius tralerius

Per incidentą buvo konfiskuoti du kinų žvejybiniai traleriai.

AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-02 14:32, atnaujinta 2017-05-09 18:05

Apie nukentėjusiuosius per antradienį įvykusį incidentą nepranešama. Tai įvyko pirmą kartą nuo praėjusį mėnesį pakrantės apsaugos pareigūnų pareikšto perspėjimo, kad bus imtais „agresyvesnės“ šaunamųjų ginklų strategijos prieš Kinijos žvejybinius laivus.

Nesutarimai dėl nelegalios žvejybos jau daug metų temdo Pietų Korėjos ir Kinijos santykius, susirėmimai tarp pakrantės apsaugos pareigūnų ir Kinijos žvejybinių laivų įgulos narių vyko ne kartą.

Aukšto rango pakrantės apsaugos pareigūnas Kim Jung-Shikas sakė, kad paleisti ugnį buvo nurodyta per susirėmimą su maždaug 30 Kinijos žvejybinių laivų, kurie nelegaliai veikė netoli Pietų Korėjos jūrinės sienos su Šiaurės Korėja Geltonojoje jūroje.

„Jie bandė taranuoti mūsų laivus, nors mes ne kartą juos perspėjome“, – sakė Kim Jung-Shikas naujienų agentūrai „Yonhap“.

„Pamaniau, kad mūsų pareigūnams iškils pavojus, jeigu aš leisiu dar priešintis, todėl mes galiausiai panaudojome įgulos tarnybinį ginklą“, – kalbėjo jis.

Pirmieji įspėjamieji šūviai buvo paleisti į orą, bet vėliau buvo duotas įsakymas šaudyti į Kinijos laivų, kurie plaukė tiesiai į pakrančių apsaugos laivus, pirmagalius.

Per incidentą buvo konfiskuoti du kinų žvejybiniai traleriai.

Seulas prašo, kad Pekinas griežčiau kontroliuotų savo laivus, kurie vis dažniau plaukia žvejoti į Pietų Korėjos vandenis, siekdami patenkinti augančią šviežių jūros produktų paklausą namuose.

Anksčiau pakrančių apsaugos pareigūnai nekreipdavo dėmesio į mažus medinius Kinijos žvejų laivelius savo vandenyse, kadangi svariausia jiems būdavo apsaugoti sieną nuo galimų pažeidimų iš Šiaurės Korėjos.

Tačiau pastaraisiais metais kinų mažus laivelius pakeitė didesni plieniniai traleriai, žvejojantys dugniniais tralais – jūros dugnu velkamais didžiuliais tinklais, kurie surenka viską savo kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.