Popiežius Pranciškus griežtai pasisakė apie moteris kuniges

Popiežius Pranciškus

Pontifikas atsakė: „Paskutinis žodis yra aiškus – jis buvo pateiktas šventojo Jono Pauliaus II ir lieka galioti. Tai lieka galioti.“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pontifikas atsakė: „Paskutinis žodis yra aiškus – jis buvo pateiktas šventojo Jono Pauliaus II ir lieka galioti. Tai lieka galioti.“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2016, 6:58 AM, atnaujinta May 9, 2017, 7:08 PM

Pranciškui klausimas dėl moterų galimybės tapti katalikų kunigėmis buvo užduotas, kai jis antradienį skrido atgal į Romą po vizito Švedijoje. Šios šalies Liuteronų Bažnyčiai vadovauja moteris.

Pontifikas atsakė: „Paskutinis žodis yra aiškus – jis buvo pateiktas šventojo Jono Pauliaus II ir lieka galioti. Tai lieka galioti.“

Velionis lenkas popiežius atmetė galimybę įšventinti moteris į kuniges savo 1994 metų apaštaliniame laiške „Ordinatio sacerdotalis“ (Kunigų įšventinimas).

Šiame dokumente jis skelbė, kad „Bažnyčia neturi jokios galios įšventinti kuniges moteris, ir šio sprendimo turi griežtai laikytis visi Bažnyčios tikintieji.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?