Indijoje sulaikyti šeši ligoninių darbuotojai, kurie vogė kūdikius

Pietų Indijoje šeši

Pietų Indijoje šeši ligoninių darbuotojai apkaltinti kūdikių ir mažų vaikų grobimu bei jų pardavimu neteisėtam įsivaikinimui vaikų neturinčioms šeimoms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Indijoje šeši ligoninių darbuotojai apkaltinti kūdikių ir mažų vaikų grobimu bei jų pardavimu neteisėtam įsivaikinimui vaikų neturinčioms šeimoms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-04 17:12, atnaujinta 2017-05-09 14:44

Trys vyrai ir trys moterys, dirbę slaugytojais ir laboratorijų technikais penkiose privačiose ligoninėse ir valstybinėje Maisoro miesto ligoninėje, priklausė didesnei organizuotai grupuotei, susijusiai su vaikų kontrabanda.

„Grupuotė savo taikiniu pasirinko vargingas poras, atėjusias į ligoninę gimdyti arba pasidaryti aborto – šiuo atveju jie įtikindavo poras susilaukti vaiko. Tuomet pavogdavo kūdikius“, – teigė tyrimą atliekantis pareigūnas.

Kitais atvejais grupuotė grobdavo vaikus iš elgetų gatvėje ir parduodavo juos tokiuose miestuose kaip Bengalūras už 2 995 dolerius.

„Tyrimo metu pavyko išsiaiškinti, kad grupuotė skirtingoms bevaikėms šeimoms pardavė mažiausiai 15 vaikų. Kol kas mums pavyko išgelbėti tris vaikus, mes ieškome kitų. Jų gali būti labai daug“, – pridūrė pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.