Filipinų kalėjime nušautas su narkotikų verslu susijęs miesto meras

Filipinų Albueros miesto meras

Kalėjime nušautas Albueros miesto meras buvo įtariamas dalyvavimu neteisėtame narkotikų versle.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kalėjime nušautas Albueros miesto meras buvo įtariamas dalyvavimu neteisėtame narkotikų versle.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-05 10:24, atnaujinta 2017-05-09 13:58

Policijos teigimu, R. Espinosa ir jo kameros draugas pirmi pradėjo susišaudymą, kai kalėjimo sargybiniai atėjo atlikti kratos, ieškodami nelegalaus ginklo kameroje.

Rugpjūtį Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte paskelbė 150 politikų ir pareigūnų, įtariamų dalyvavus narkotikų versle, sąrašą. Į sąrašą buvo įtrauktas ir Albueros meras, jis vėliau pats pasidavė policijai, baimindamasis dėl savo gyvybės.

Praėjusią savaitę kitas miesto vadovas iš prezidento sąrašo – Saudi Ampatuano miesto meras Samsudinsd Dimaukomsd – žuvo per susišaudymą su policija kontrolės poste Makilalos mieste Kotabato provincijoje.

Vos tik perėmęs prezidento pareigas šių metų birželį, Filipinų prezidentas pradėjo savo kruviną karą su nusikalstamumu.

JAV ir Europa atvirai išsakė kritiką jo vykdomam kruvinam karui su narkotikais. Jo atsakas į tokią kritiką tampa vis įžūlesnis: JAV prezidentą Baracką Obamą jis yra pavadinęs „kalės sūnumi“, Europos Sąjungą – „veidmaine“. Filipinų prezidentas taip pat grasino išstoti iš Jungtinių Tautų ir nesikratė palyginimų su Adolfu Hitleriu, sakydamas, kad mielai nužudytų tris milijonus narkomanų. Kovodami su narkotikais Filipinuose policija ir specialūs būriai, oficialiais duomenimis, jau nužudė 3,6 tūkst. įtariamų narkotikų prekeivių ir vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.