Ambasadorė atskleidė, kokie bus JAV santykiai su Lietuva po rinkimų

JAV gyventojams sprendžiant svarbiausią klausimą kas taps naujuoju šalies lyderiu, JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall ramino, kad rinkimų rezultatas neturės įtakos Lietuvos ir Amerikos santykiams.

JAV ambasadorė Lietuvoje.<br>V.Balkūno nuotr.
JAV ambasadorė Lietuvoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-08 21:37, atnaujinta 2017-04-18 10:32

Respublikonų kandidato į JAV prezidento postą Donaldo Trumpo žodžiai apie įsipareigojimų NATO vykdymą ne vienam sukėlė nerimo. Mat milijardierius išsakė abejonių NATO kolektyvinės gynybos patikimumu. Tai sukėlė nerimo tiek Lietuvai, tiek ir visam Aljansui.

Tačiau JAV ambasadorė Lietuvoje teigė netikinti, kad Amerikos užsienio politika išrinkus naująjį prezidentą keistųsi iš esmės.

„Sunku pasakyti, kokios permainos laukia, tačiau jos tikrai nepalies JAV ir Lietuvos bendradarbiavimo. Kalbant apskritai apie politiką, šalyje renkamės tęstinumą. Todėl nemanau, kad pamatysime daug permainų JAV užsienio politikoje“, – sakė A.Hall.

Ambasadorė neslėpė, kad jai ypatingai įdomu rinkimų eigą stebėti Lietuvoje, nes čia įsitikino, kad lietuviams itin svarbu, kas taps naujuoju JAV prezidentu.

„Atrodo, kad lietuviai ne mažiau negu mes nekantrauja sužinoti, kas laimės rinkimus. Nors stebiu toli gražu ne pirmus rinkimus, visuomet įdomu tai daryti kitų žmonių akimis – jūsų akimis“, – teigė A.Hall.

Ambasadorė nesiryžo atskleisti, kurį kandidatą į JAV prezidentus palaikė, tačiau, panašu skambiąja D.Trumpo fraze apie didingumo sugrąžinimą Amerikai netiki.

„JAV gyventojai, manau, ir dabar galvoja, kad mūsų šalis yra didi“, – sakė A.Hall.

Tiesa, ji pripažino, kad dėl visų rinkimus krėtusių skandalų, kandidatų pykčių bei kitų aplinkybių, rinkimus tikrai galima pavadinti ypatingais.

„Manau, kad šie rinkimai yra ypatingi, visų pirma dėl kandidatų. Ne tik dėl to, kad pirmą kartą šalies lyderiu gali tapti moteris. Matome, kad šiemet balsuoja daugiau jaunų žmonių, daugiau ispanakalbių“, – sakė A.Hall.

Ambasadorė teigė nemananti, kad vieno ar kito kandidato išrinkimas turės įtakos JAV ir Lietuvos santykiams.

„Nepriklausomai nuo rezultatų aš neabejoju, kad puiki dešimtmečius gyvuojanti mūsų šalių draugystė gyvuos it toliau“, – tikino A.Hall.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.