Vokiečiai nori, kad A. Merkel siektų ketvirtosios kadencijos kanclerės poste

Daugiau nei pusė vokiečių

Lapkričio 3-4 dienomis atlikta apklausa, kurios metu apklausti 1 002 žmonės – 35 proc. jų sakė nenorintys, kad A. Merkel siektų ketvirtosios kadencijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lapkričio 3-4 dienomis atlikta apklausa, kurios metu apklausti 1 002 žmonės – 35 proc. jų sakė nenorintys, kad A. Merkel siektų ketvirtosios kadencijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 1:02 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 9:34 AM

Lapkričio 3-4 dienomis atlikta apklausa, kurios metu apklausti 1 002 žmonės – 35 proc. jų sakė nenorintys, kad A. Merkel siektų ketvirtosios kadencijos.

Aukštesniojo rango kanclerės sąjungininkai teigė besiviliantys, kad A. Merkel 2017 metais kandidatuos į kanclerės postą, nepaisant to, kad politikės sprendimas šiais ir pernai metais įsileisti į šalį daugiau kaip milijoną iš Artimųjų Rytų, Afrikos ir kitur bėgančių migrantų suskaldė visuomenę.

62 metų amžiaus A. Merkel Vokietijos kanclere buvo nuo 2005 metų. Politikė ne kartą atsisakė komentuoti, ar sieks vėl tapti šalies kanclere. Rugsėjį moteris teigė vis dar esanti motyvuota.

Jei A. Merkel nuspręs nesiekti ketvirtosios kadencijos, 26 proc. apklaustųjų mano, kad geriausiu konservatorių kandidatu būtų finansų ministras Wolfgangas Schaeuble, nusipelnęs pagarbos už susidorojimą su euro zonos krize. 18 proc. apklaustųjų palaiko gynybos ministrę Ursula von der Leyen.

12 proc. mano, kad, jei A. Merkel nuspręs nekandidatuoti į kanclerės postą, tinkamiausias konservatorių kandidatas būtų vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?