Japonijoje žudikui įvykdyta mirties bausmė

Japonijoje penktadienį buvo

Mirties bausmė buvo įvykdyta pakariant.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Mirties bausmė buvo įvykdyta pakariant.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 8:36 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 6:22 AM

Egzekucija pakariant, apie kurią pranešė Teisingumo ministerija, yra jau 17-ta nuo 2012 metų pabaigos, kai į valdžią atėjo konservatyvių pažiūrų premjeras Shinzo Abe.

Teisingumo ministras Katsutoshi Kaneda, suteikęs leidimą įvykdyti naujausią egzekuciją, sakė, kad jai pritarė atidžiai apsvarstęs smurtinį nuteistojo nusikaltimų pobūdį.

„Tai yra itin brutalūs atvejai, sukėlę neišpasakytą sielvartą aukų šeimoms, – spaudos konferencijoje sakė K.Kaneda. – Po kruopščių svarstymų nusprendžiau įsakyti (įvykdyti) egzekuciją.“

Mirties bausmė buvo įvykdyta 45 metų Kenichi Tajiri, nuteistam už 49 metų ir 65 metų moterų nužudymą per apiplėšimus 2004 ir 2011 metais.

Per 2004 metų nusikaltimą K.Tajiri daužė aukos galvą ir veidą veržliarakčiu, norėdamas ją nužudyti ir pavogti jos pinigus, o per 2011 metų nusikaltimą mirtinai užbadė auką ir pasiėmė jos pinigus.

Japonija ir Jungtinės Valstijos yra vienintelės svarbios išsivysčiusios šalys, kuriose tebetaikoma mirties bausmė.

Japonijoje visuomenė tvirtai remia mirties bausmę, nors prieš jos taikymą ne kartą protestavo Europos vyriausybės ir žmogaus teisių gynimo grupės.

Oponentai sako, kad Japonijos sistema yra žiauri, nes kaliniai egzekucijos gali laukti daug metų vienutėje, o apie sprendimą įvykdyti mirties bausmę pranešama iki jos likus vos kelioms valandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.