Kosovas turės savo atskirą tarptautinį telefono kodą

Po beveik šešerius metus

Po beveik šešerius metus trukusių derybų su kaimynine Serbija Kosovas pagaliau gruodžio vidury gaus savo atskirą tarptautinį telefono kodą, sekmadienį pranešė Priština.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Po beveik šešerius metus trukusių derybų su kaimynine Serbija Kosovas pagaliau gruodžio vidury gaus savo atskirą tarptautinį telefono kodą, sekmadienį pranešė Priština.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS ir lrytas.lt

2016-11-14 06:43, atnaujinta 2017-04-18 01:29

Mažytė teritorija Balkanuose 2008 metais vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos. Abi šalys, prižiūrimos Europos Sąjungos, derėjosi dėl įvairių klausimų nuo 2011 metų, tačiau dėl kelių klausimų, įskaitant valstybės nuosavybės ir telefono kovo, iki šiol vis nepavykdavo susitarti.

„Kosovas gaus savo atskirą tarptautinį telefono kodą +383“, – sekmadienį pranešė Kosovo vyriausioji derybininkė su Serbija Edita Tahiri. Jos teigimu, Tarptautinė telekomunikacijų sąjunga šį kodą oficialiai įjungs gruodžio 15 d.

Šiuo metu norint prisiskambinti į Kosovą reikia rinkti Serbijos kodą+381.

Tačiau remiantis keistu susitarimu, norint paskambinti į Kosovą iš užsienio mobiliuoju telefonu, teks pirmiau surinkti Monako arba Slovėnijos tarptautinį kodą.

Prištinos teigimu, dėl to, kad neturėjo savo tarptautinio telefono kodo, Kosovas neteko maždaug 200 mln. eurų.

Susitarimą pasveikino ir Serbijos derybininkas Marko Djuricius (Markas Džuričius). „Tai svarbus susitarimas, kuris tikrai turės teigiamos įtakos mūsų santykiams su Priština ir Europos Sąjunga“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.