Milijardierius R.Bransonas nori kovoti su „Brexit“?

Seras Richardas Bransonas nepalaikė gimtosios Jungtinės Karalystės siekio išstoti iš Europos Sąjungos. 66-erių turtuolis prisidėjo prie organizacijos, siekiančios užkirsti kelią „Brexit“, veiklos.

R.Bransonas palaiko Jungtinės Karalystės pasilikimą Europos Sąjungoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
R.Bransonas palaiko Jungtinės Karalystės pasilikimą Europos Sąjungoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 28, 2016, 11:44 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 11:17 PM

Vienas žymiausių Jungtinės Karalystės verslininkų R.Bransonas trokšta suburti visus, pasisakančius už šalies pasilikimą ES, ir pakeisti referendume išsakytą piliečių sprendimą.

Taip elgtis jį paskatino, be kita ko, pamažu atskleidžiamos pasitraukimo sąlygos ir ekonomikos reakcija į britų sprendimą išstoti iš Bendrijos.

Naujai suburtos grupės veiklą, kuriai vadovaus buvęs sveikatos ministras leiboristas Alanas Milburnas, finansuos ir pats R.Bransonas.

Dabar veikianti bene žymiausia proeuropietiška organizacija „Open Britain“ nesiekia, jog šalis liktų Bendrijoje, o veikiau stengiasi, kad pasitraukimas iš ES būtų kuo „švelnesnis“.

Šalyje yra ir kitų proeuropietiškų organizacijų, bet jų tikslai kiek kiti. Štai vadovaujama buvusio premjero Tony Blairo siekia kovoti su populizmu, kuris vaizduojamas kaip tinkama atsvara globalizacijai. O viešųjų ryšių įmonė, įkurta Matthew Freudo, turi skleisti proeuropietiškas idėjas, mažinti populistų populiarumą.

Visas šias idėjas ir siekia sujungti naujoji organizacija. A.Milburnas tikino, kad padaryta didelė pažanga.

„Pastaruosius keletą mėnesių daug dirbome ir man smagu, kad galiu pranešti apie pažangą šioje srityje. Keletą kartų susitikome su M.Freudo komanda ir judame į priekį. Diskutuoju ir su galimu organizacijos vadovu, jis yra puikus“, – teigė A.Milburnas.

Jis taip pat patvirtino, kad prie organizacijos veiklos prisidės ir R.Bransono vadovaujama verslo milžinė „Virgin“.

„Kompanija „Virgin“ yra pasiryžusi padėti. Kai kalbėjome pastarąjį kartą, jie pasiūlė dar 25 tūkst. svarų (29 tūkst. eurų) paramos, didesnes patalpas, taip pat pagalbą derinant teisinius aspektus. Kalbėjau ir su kitais politikais, organizacijomis“, – tikino A.Milburnas.

R.Bransono vadovaujama korporacija vis dėlto nepripažino atlikusi kokius nors mokėjimus proeuropietiškoms organizacijoms, bet atvirai skelbė palaikanti šios naujosios grupės idėją.

„Visi žino, kad Richardas pasisakė už Jungtinės Karalystės pasilikimą Bendrijoje nuo pat pradžių, dar prieš referendumą.

Dabar „Virgin“ siekia bendradarbiauti su skirtingomis organizacijomis norint suprasti, kokį poveikį išstojimas turės visai šaliai“, – tvirtino „Virgin“ atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.