Paaiškėjo, dėl ko smogikas užpuolė Ohajo universitetą

Pirmadienį grupę žmonių

Abdulas Razakas Ali Artanas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Abdulas Razakas Ali Artanas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2016, 11:28 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 9:37 PM

Tai pranešė televizijos kanalas CNN, pažymėdamas, kad „teisėsaugos institucijos neatmeta teroristinio pėdsako šiame incidente galimybės“.

Kaip anksčiau pranešė žurnalistams Ohajo valstijos policijos departamento vadovas Craigas Stone'as, užpuolikas iš pradžių automobiliu užvažiavo ant šaligatvio ir rėžėsi į minią, o paskui ėmė persekioti žmones su peiliu rankose. „Tai buvo daroma sąmoningai“, – pabrėžė pareigūnas.

Netoliese buvęs policininkas paleido kelis šūvius ir nušovė užpuoliką. Naujienų agentūros „The Associated Press“ duomenimis, per incidentą nukentėjo devyni žmonės, vienas iš jų yra kritinės būklės.

Iš Somalio kilęs ir Jungtinėse Valstijose legaliai gyvenantis Abdulas Razakas Ali Artanas mokėsi Ohajo valstijos universitete. Jo šeima iš pradžių persikraustė iš Somalio į Pakistaną, o 2014 metais atvyko į JAV.

Šių metų rugsėjį 20-metis somaliečių kilmės amerikietis Minesotos valstijos Sent Klaudso mieste užpuolė prekybos centro lankytojus ir peiliu sužeidė 10 žmonių. Jį nušovė netoliese buvęs policijos pareigūnas. Pasak mačiusiųjų, užpuolikas klausinėjo savo aukų, ar jie yra musulmonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.