Popiežius ragina atsisakyti smurto pasaulio politikoje

Popiežius Pranciškus ragina

Pontifikas prisiminė motiną Teresę, Mahatmą Ghandi ir Martiną Lutherį Kingą jaunesnįjį kaip smurto nepripažinusius taikdarius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pontifikas prisiminė motiną Teresę, Mahatmą Ghandi ir Martiną Lutherį Kingą jaunesnįjį kaip smurto nepripažinusius taikdarius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AP ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2016, 2:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:06 PM

Savo žinutėje, kuri paskelbta Katalikų Bažnyčiai ruošiantis sausio 1-ąją paminėti Pasaulio taikos dieną, pontifikas prisiminė motiną Teresę, Mahatmą Ghandi ir Martiną Lutherį Kingą jaunesnįjį kaip smurto nepripažinusius taikdarius.

Smurtas nėra vaistas mūsų suskaldytam pasauliui. Kova su smurtu, panaudojant smurtą, geriausiu atveju, yra priverstinės migracijos ir baisių kančių priežastis“, – sakoma pirmadienį paskelbtoje Pranciškaus žinutėje.

Anksčiau šiais metais Vatikane vykusios taikos aktyvistų konferencijos dalyviai paragino Katalikų Bažnyčią pasmerkti „teisingo karo“ doktriną, kuri toleruoja jėgos panaudojimą, tam tikrais atvejais siekiant sustabdyti neteisingą agresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.