Tikintieji raginami pasveikinti popiežių 80-ojo gimtadienio proga

Norintiems šią savaitę

Norintieji pasveikinti pontifiką gali parašyti „felicem diem natalem“ su groteline žyma #Pontifex80.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Norintieji pasveikinti pontifiką gali parašyti „felicem diem natalem“ su groteline žyma #Pontifex80.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

2016-12-13 19:02, atnaujinta 2018-02-09 22:48

Iš Argentinos kilęs pontifikas jubiliejaus sulauks šeštadienį, tačiau, pasak Vatikano, tą dieną jis neišvynios dovanų ir nevalgys gimtadieninio torto.

Po rytinių gimtadieninių mišių kartu su kardinolais Šv.Pauliaus koplyčioje, Pranciškus pasiners į savo kasdieninius darbus, tarp kurių tą dieną yra numatytas susitikimas su Maltos prezidentu ir Vyskupų kongregacijos derybos, antradienį pranešė Vatikanas.

Švęsdamas savo praėjusį gimtadienį, popiežius užpūtė visas 79 žvakes, kurios buvo susmaigstytos į milžinišką citrininį pyragą, pagamintą iš ekologiškų produktų, ir grožėjosi šimtais tango šokėjų, surengusių pernai pasirodymą jam Šv.Petro aikštėje.

Minėdamas savo 78-ąją sukaktį popiežius nurodė išdalinti miegmaišius Romos benamiams, dar prieš metus, 2013-aisiais, likus keliems mėnesiams iki inauguracijos, jis buvo pakvietęs keturis benamius kartu su juo pavalgyti gimtadieninių pusryčių.

Taigi, norintieji pasveikinti pontifiką gali parašyti „felicem diem natalem“ su groteline žyma #Pontifex80 arba nusiųsti jam elektroninį laišką šiais adresais:Papafranciscus80@vatican.va (lotyniškai), PapaFrancesco80@vatican.va (itališkai), PapaFrancisco80@vatican.va (ispaniškai ir portugališkai), PopeFrancis80@vatican.va (angliškai), PapeFrancois80@vatican.va (prancūziškai), PapstFranziskus80@vatican.va (vokiškai) ir PapiezFranciszek80@vatican.va (lenkiškai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.