Venesuelos prezidentas įsakė uždaryti sieną su Kolumbija

Venesuelos prezidentas

Tai jau ne pirmas kartas, kai N.Maduro uždaro šalies sieną su Kolumbija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Tai jau ne pirmas kartas, kai N.Maduro uždaro šalies sieną su Kolumbija.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 10:05 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:56 PM

„Priėmiau sprendimą 72 valandoms uždaryti (Venesuelos) sieną su Kolumbija“, – kreipdamasis į tautą per televiziją sakė kairiųjų pažiūrų šalies lyderis. Tokį sprendimą jis pavadino sunkiu, bet neišvengiamu.

Siena buvo uždaryta praėjus vos dienai po to, kai N.Maduro pasirašė dekretą, kuriuo iš apyvartos išimamas didžiausio nominalo – 100 bolivarų – banknotas. Tokio žingsnio imtasi dėl, kaip teigė N.Maduro, Vašingtono finansuojamo sąmokslo, nukreipto prieš sunkumų kamuojamą jo šalies ekonomiką.

Venesuelos prezidentas tvirtino, kad šalies tyrėjai išsiaiškino, jog Kolumbijoje ir Brazilijoje veikiančios tarptautinės mafijos yra užslėpusios milijardus bolivarų, daugiausia – 100 bolivarų kupiūromis.

Pasak N.Maduro, Kolumbija tapo auka sąmokslo, kuriuo siekiama destabilizuoti šalies ekonomiką. Šiam sąmokslui esą vadovauja grupuotė, kurią pasamdė JAV iždo departamentas.

Pirmadienį N.Maduro sakė, kad Venesuelos pareigūnai iš žmonių, mėginusių įvežti pinigus atgal į šalį, konfiskavo 64 mln. bolivarų (apie 96 tūkst. JAV dolerių).

Tai jau ne pirmas kartas, kai N.Maduro uždaro šalies sieną su Kolumbija.

Pernai, nujausdamas, kad šalies parlamento rinkimuose socialistų partiją gali ištikti nesėkmė, sieną jis uždarė dėl įtarimų, kad Kolumbijoje veikiančios sukarintos pajėgos užpuolė su kontrabanda kovojančius Venesuelos patrulius.

Dešimtys tūkstančių Venesueloje gyvenusių Kolumbijos pilietybę turinčių žmonių buvo deportuoti arba, bijodami represijų, išvyko patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.