Gegužę sudužęs „EgyptAir“ lėktuvas greičiausiai buvo susprogdintas

Gegužę Viduržemio jūroje nukritęs oro linijų „EgyptAir“ lėktuvas greičiausiai buvo susprogdintas. Pranešama, kad ant 66 orlaiviu skridusių žmonių palaikų buvo aptikta sprogstamųjų medžiagų liekanų, skelbia AP, BBC ir „The Independent“.

Gegužę į Viduržemio jūrą nukrito oro linijų „EgyptAir“ laineris.<br>lrytas.lt fotomontažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Gegužę į Viduržemio jūrą nukrito oro linijų „EgyptAir“ laineris.<br>lrytas.lt fotomontažas, AFP ir „Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 3:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:25 PM

Lėktuvas gegužės 19-ąją sudužo skrisdamas iš Paryžiaus į Kairą. Anksčiau Egipto vadovaujamas tyrėjų komitetas pranešė, kad „juodosios dėžės“ garso įraše iš „EgyptAir“ 804-ojo reiso lainerio pilotų kabinos girdisi žodis „gaisras“, prieš jam nutrūkstant.

Manoma, kad prieš rėždamasis į Viduržemio jūrą, lėktuvas subyrėjo ore, kai pilotų kabinoje įsiplieskė gaisras. Tačiau iki sudūžtant lėktuvui pilotai nesišaukė pagalbos.

Anot Egipto civilinės aviacijos ministerijos, dabar bus pradėtas vykdyti kriminalinis tyrimas, bus bandoma ištirti, ar orlaivyje buvo padėta bomba.

Tiesa, Prancūzijos tyrėjai birželį tvirtino, kad nebuvo jokių įrodymų, jog nelaimę būtų sukėlę teroristai. Tačiau prokuroro biuro pareigūnė Agnes Thibault-Lecuivre teigė, kad šios išvados gali pasikeisti, jei bus aptikta naujų įkalčių.

Dėl lėktuvo katastrofos atsakomybės neprisiėmė jokia teroristinė grupuotė.

Pernai spalį virš neramaus Egipto Sinajaus pusiasalio buvo susprogdintas Rusijos keleivinis lėktuvas.

Tąsyk žuvo visi 224 jame buvę keleiviai ir įgulos nariai. Dėl tos atakos atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, bet panašių pareiškimų nebuvo paskelbta po „EgyptAir“ lainerio katastrofos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.