Kremliaus kritikas: V. Putinas vėl vykdys kibernetines atakas prieš kitas šalis

Buvęs Rusijos naftos magnatas ir Vladimiro Putino kritikas teigia, kad Rusijos prezidentas mėgaujasi svarstymais, kad Kremlius padarė įtaką JAV prezidento rinkimams, ir tikriausiai imsis kibernetinių atakų ir toliau, rašo CNN.

Anot M.Chodorkovskio, Kremlius labai nustebo dėl D.Trumpo pergalės rinkimuose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Anot M.Chodorkovskio, Kremlius labai nustebo dėl D.Trumpo pergalės rinkimuose.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-19 16:30, atnaujinta 2018-02-09 21:44

Michailas Chodorkovskis svarstė, kad Rusijos įvykdytos programišių atakos tikriausiai nepakeitė lapkričio rinkimų rezultato, tačiau norėtų, kad taip galvotų kitos Vakarų demokratijos.

„V.Putinui svarbiau ne parodyti, kad įsikišo į JAV rinkimų procesą – nes tikriausiai jie ir taip būtų pasibaigę šitaip – bet parodyti, kad jis turi tokią galią“, – interviu CNN kalbėjo M.Chodorkovskis.

„Jis susitinka su politikais, kurie yra priklausomi nuo rinkimų savo šalyse, bet jam (V.Putinui – Red.) tai nerūpi. O dabar Vakarų žiniasklaida jam padeda tai išryškinti ir jis gali naudoti šią kortą“, – aiškino rusas.

Anot M.Chodorkovskio, didžiausią pavojų šiltėjančiuose išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir V.Putino santykiuose kelia ta akimirka, kai abu lyderiai supras pervertinę savo kolegą.

„V.Putinas galvoja, kad D.Trumpas yra silpnas, paprastas ir suvaldomas. O pastarasis galvoja, kad Rusijos prezidentas yra aiškus ir nuoširdus. Kai jie supras, kad yra apgaudinėjami, įvyks rimtas konfliktas, nes yra gan emocingi“, – pažymėjo kadaise vienu turtingiausių Rusijos verslininkų buvęs milijonierius.

Anot M.Chodorkovskio, Kremlius labai nustebo dėl D.Trumpo pergalės rinkimuose.

„Iš vienos pusės, tai pasirodė kaip geras dalykas: V.Putinas sugeba parodyti, kad D.Trumpą jis kone vienas paskyrė prezidentu. Iš kitos pusės, jam tai nenaudinga, nes jeigu Amerika nustos būti pagrindiniu priešu, jam taps sunkiau rusams paaiškinti savo šalies ekonomines negandas suverčiant kaltę kitiems“, – teigė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.