Rusijoje didėja vonios esencija mirtinai apsinuodijusių aukų skaičius

41 iš šių žmonių mirė, o dar 16 yra sunkios būklės. 

Namudinis alkoholis ir alkoholio turinčios buitinės chemijos priemonės yra populiarios visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Namudinis alkoholis ir alkoholio turinčios buitinės chemijos priemonės yra populiarios visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 11:22 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:49 PM

Rusijos tyrimų komiteto pareiškime sakoma, kad savaitgalį į medikus pagalbos kreipėsi kelios dešimtys žmonių, išgėrusių skysčio, pažymėto kaip gudobelių kvapo vonios esencija.

41 iš šių žmonių mirė, o dar 16 yra sunkios būklės. 

Pareigūnai nurodė, kad produkto etiketėje buvo perspėjimas, kad jo negalima nuryti, bet žmonės vis tiek jį „vartojo kaip alkoholį“.

Koncentruotame produkte vietoje etilo alkoholio buvo nuodingo  metilo alkoholio, kuris yra naudojamas aušinamiesiems skysčiams gaminti, sakė tyrėjai.

Pigūs kvepalai ir veido priežiūros priemonės su alkoholiu yra pardavinėjami netaikant alkoholiniams gėrimams numatytų prekybos suvaržymų, o šiuos produktus gerti perkantys žmonės yra labiausiai nepasiturintys.

Dėl žmonių mirties buvo sulaikyti du asmenys, vykdomos kratos turguose, kur buvo pardavinėjamas šis mirtinas produktas, sakė tyrėjai.

Namudinis alkoholis ir alkoholio turinčios buitinės chemijos priemonės yra populiarios visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje – kaip pigi alternatyva legaliems alkoholiniams gėrimams. Tačiau ši alternatyva pareikalauja daug gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.