Kaip Rusijos ambasadoriaus žudikas sugebėjo įsinešti ginklą į parodą?

Žmogžudystė Ankaroje sulaukė žaibiško Turkijos teisėsaugos atsako. Kaip mat buvo sulaikyti septyni įtariamieji, susiję su policininku, kuris pirmadienį vakare nužudė Rusijos ambasadorių Turkijai. Tarp sulaikytųjų buvo ir žudiko artimieji. Tačiau daugeliui kyla klausimas, kodėl žudikui buvo leista įeiti į patalpas su pistoletu.

M.M.Altintas nušovė Rusijos ambasadorių Turkijoje A.Karlovą.<br>AP nuotr.
M.M.Altintas nušovė Rusijos ambasadorių Turkijoje A.Karlovą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-20 13:34, atnaujinta 2018-02-09 21:36

22 metų turkų riaušių policininkas Mevlutas Mertas Altintasas vakar parodoje nušovė kalbą besakiusį Rusijos ambasadorių Andrejų Karlovą. Jį vėliau nukovė Turkijos specialiosios pajėgos.

Kostiumu apsirengęs smogikas į patalpas įėjo parodęs savo policininko pažymėjimą: nors jo ginklas privertė sureaguoti metalo detektorių, jam vis tiek buvo leista įeiti.

Nors parodos atidaryme dalyvavo A.Karlovas, dėl ambasadoriaus nebuvo sustiprinta apsauga ir dėl to galimai pavyko į renginį praeiti M.M.Altintasui. Be to A.Karlovas į renginį atėjo be asmeninių sargybinių.

Rusija į Ankarą išsiuntė 18 savo tyrėjų, kurie padės išaiškinti ambasadoriaus nužudymo aplinkybes ir priežastis.

O Turkijos policininkai po išpuolio sulaikė septynis įtariamuosius: M.M.Altintaso tėvą, motiną, seserį, kambarioką ir dar tris smogiko giminaičius. Jie visi buvo apklausti teisėsaugos pareigūnų.

Po išpuolio Rusijos ir Turkijos pareigūnai pabrėžė norą bendradarbiauti ir tvirtino, kad dvišaliams santykiams incidentas nepakenks. Abi šalys pabrėžė, kad ir toliau bendradarbiaus Sirijos ir kovos prieš terorizmą klausimais.

„Abi pusės suvokia, kad šis pasibaisėtinas įvykis nepakenks mūsų santykiams. Mes darysime viską, kas santykiai nepablogėtų“, – aiškino Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu, kuris antradienį atvyko į Maskvą susitikimui dėl taikos Sirijoje.

Vis dėlto net po solidarumo, kurį Ankara parodė Maskvai, rusai buvo perspėti, kad nekeliautų į Turkiją po A.Karlovo nužudymo.

„Manau, kad visi, ketinantys lankytis Turkijoje turėtų nuodugniai apgalvoti savo planus, nes teroristiniai išpuoliai vyksta beveik kasdien“, – perspėjo Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Olegas Syromolotovas.

Ambasadoriaus žudikas M.M.Altintasas gimė 1994 metais ir pabaigė Izmiro policijos akademiją. Jis riaušių policininku dirbo dvejus su puse metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?