Prie JAV ambasados Turkijoje aidėjo šūviai

Jungtinės Valstijos

Mieste buvo nušautas Rusijos ambasadorius Andrejus Karlovas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Mieste buvo nušautas Rusijos ambasadorius Andrejus Karlovas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 20, 2016, 9:26 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:40 PM

Šių priemonių buvo imtasi po praėjusią naktį šalia JAV ambasados Ankaroje įvykusio incidento, per kurį buvo šaudoma, bei kiek anksčiau įvykdyto Rusijos ambasadoriaus nužudymo.

Kaip buvo pranešta, praėjusią naktį prie ambasados pastato priėjęs vyras išsitraukė po paltu slėptą šautuvą ir paleido į orą apie aštuonis šūvius, o tada buvo nuginkluotas diplomatinės atstovybės apsaugininkų.

„Vienas asmuo prisiartino prie JAV ambasados Ankaroje pagrindinių vartų ir pradėjo šaudyti“, – rašoma ambasados išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad per incidentą niekas nenukentėjo, o šaulys buvo sulaikytas. Dėl incidento buvo nuspręsta saugumo sumetimais uždaryti ambasadą ir konsulatus Stambule bei Adanoje.

Incidentas įvyko antradienį 3 val. 50 min. vietos (2 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Keliomis valandomis anksčiau vienas turkų policininkas, šaukdamas „Alepas“ ir „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias), nušovė fotografijos parodos atidaryme dalyvavusį Rusijos ambasadorių Andrejų Karlovą.

JAV ambasados pastatas Ankaroje yra priešais meno centrą, kuriame buvo nužudytas A.Karlovas. Kol kas neaišku, ar šie incidentai yra susiję.

Paaiškėjo, kad mirtiną šūvį į ambasadorių paleido 22 metų Ankaros riaušių policijos būrio narys Mevlutas Mertas Altintasas. Jis vėliau buvo nukautas per susišaudymą su policija.

Policija antradienį pranešė sulaikiusi dar du asmenis, susijusius su M.M.Altintasu. Šiuo metu dėl minėto incidento apklausai yra sulaikyti iš viso šeši žmonės – policininko tėvai, sesuo, dar du giminaičiai bei kambario draugas.

Turkijos ir Rusijos lyderiai pavadino Rusijos ambasadoriaus nužudymą bandymu sutrukdyti šiltėjantiems dvišaliams santykiams. Šios valstybės Sirijos pilietiniame kare palaiko priešingas puses.

Jungtinės Valstijos ne kartą yra įspėjusios savo piliečius dėl grėsmės saugumui Turkijoje, kur šiemet įvyko virtinė kruvinų atakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.