Padėsiantiems surasti Berlyno išpuolio įtariamąjį – 100 tūkst. eurų premija

Vokietijos prokuratūra

Federalinė prokuratūra pasiūlė 100 tūkst. eurų premiją už informaciją, padėsiančią areštuoti A.Amri, kuris galįs būti „įtūžęs ir ginkluotas“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Federalinė prokuratūra pasiūlė 100 tūkst. eurų premiją už informaciją, padėsiančią areštuoti A.Amri, kuris galįs būti „įtūžęs ir ginkluotas“.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Dec 21, 2016, 7:26 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:21 PM

Federalinė prokuratūra pasiūlė 100 tūkst. eurų premiją už informaciją, padėsiančią areštuoti A.Amri, kuris galįs būti „įtūžęs ir ginkluotas“.

Tuniso kovos su terorizmu policija trečiadienį tardė Aniso Amri artimuosius; A.Amri yra pagrindinis įtariamasis, sunkvežimiu įvažiavęs į minią Berlyno kalėdinėje mugėje, sakė naujienų agentūrai AFP vienas Tuniso saugumo pareigūnų. 

„Antiteroristinės brigados padalinys apklausė įtariamojo šeimą“, – sakė pareigūnas, prašęs neminėti nei jo vardo, nei pavardės. 

Vokietijos prokuratūra trečiadienį įvardijo 24-erių tunisietį A.Amri pagrindiniu įtariamuoju 12 gyvybių nusinešusiame išpuolyje Berlyno kalėdinėje mugėje; atsakomybę dėl jo prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“. 

Tuniso saugumo pareigūnai sakė apklausę A.Amri tėvus. A.Amri turi keturias seseris ir brolį, bet nežinia, ar ir jie buvo tardomi. 

Agentūros AFP pašnekovas sakė, kad AAmri Tunise buvo kelis kartus sulaikytas dėl kvaišalų vartojimo. 

Pasak šaltinio, A.Amri iš Tuniso į Italiją atvyko 2011-aisiais po revoliucijos, nuvertusios diktatorių prezidentas Zine'ą El Abidine'ą Ben Ali, ir gyveno čia trejus metus, o tada persikėlė į Vokietiją. 

Tuniso vidaus ir užsienio reikalų ministerijos atsisakė komentuoti šį atvejį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.