Po atakos Berlyne uždaromos gatvės prie Bakingamo rūmų Londone

Po atakos Berlyne, kur sunkvežimis kalėdinėje mugėje mirtinai sužalojo 12 žmonių,

Londono policija nurodė, kad dabar gatvių uždarymas pasidarė „būtina atsargumo priemonė“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Londono policija nurodė, kad dabar gatvių uždarymas pasidarė „būtina atsargumo priemonė“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 12:37 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:25 PM

Ši karinė ceremonija prie karalienės Elizabeth II rezidencijos Londono centre vartų nuolat sutraukia turistų minias, bet anksčiau tuo metu, kai jos vyksta, būdavo taikomi tik nedideli eismo suvaržymai.

Londono policija nurodė, kad dabar gatvių uždarymas pasidarė „būtina atsargumo priemonė“, dėl didelio dėmesio šiam renginiui simbolinėje vietoje, dalyvaujant kariškiams ir didelėms minioms.

Gatvių uždarymas jau buvo planuojamas bandomajam trijų mėnesių periodui, bet po pirmadienio atakos Vokietijos sostinėje planas buvo paankstintas, nurodė policija.

„Planuotas įgyvendinimas po šių įvykių (Vokietijoje) buvo paankstintas, – sakoma policijos pareiškime. – Be gatvių uždarymo bus papildomų užtvarų sargybos judėjimo saugumui palaikyti.“

Policija pabrėžė, kad šis saugumo planas įgyvendinamas „kaip atsargumo priemonė“ ir kad tai „nėra susiję su kokia nors konkrečia žvalgybos informacija“.

Kai kurie Didžiosios Britanijos policijos skyriai paskelbė, kad po atakos Berlyne suintensyvins patikrinimus, o Londono policija nurodė, kad nuolat persvarsto savo planus dėl saugumo.

Nuo 2014 metų Britanijos saugumo tarnybos deklaruoja didelį grėsmės laipsnį, kuris reiškia, kad atakos yra „labai tikėtinos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.