Į Siriją skridusio rusų lėktuvo katastrofa: gelbėtojai traukia aukų kūnus

Gelbėtojai jau rado lėktuvo korpuso nuolaužų – jos nuo Sočio krantų nutolusios vos 1,5 kilometro. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-25 07:21, atnaujinta 2018-02-09 20:54

Gelbėtojai jau rado lėktuvo korpuso nuolaužų – jos nuo Sočio krantų nutolusios vos 1,5 kilometro. 

Manoma, kad lėktuvas yra 50-70 metrų po vandeniu.

Ką žinome:

* Lėktuvas „Tu-154“ pakilo Sočyje ir dingo iš radarų

* Skrido 92 žmonės: įgula, Aleksandrovo ansamblis, žurnalistai

* Lėktuvas sudužo Juodojoje jūroje, rasta katastrofos vieta

* Rasta katastrofos vieta, traukiami žuvusiųjų kūnai

15 val. 15 min.

Lėktuvo katastrofos metu žuvusiųjų artimieji atvyksta į Sočį. Teikti jiems pagalbą sutelkti medikai, psichologai. 

14 val. 33 min. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė užuojautą rusams dėl lėktuvo katastrofos, o užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmaieris išreiškė viltį, kad dar pavyks rasti gyvųjų. 

Užuojautas taip pat pareiškė Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas, kitų šalių vadovai. 

14 val. 25 min. Ieškoti žuvusiųjų lėktuvo katastrofos metu bus pasiųsta papildomai dar 100 narų su specialia įranga. Iš viso paieškose dalyvauja daugiau nei 3 tūkst. žmonių, 27 laivai, keturi sraigtasparniai. Paieškos vykdomos 10,5 kvadratinių kilometrų plote. 

13 val. 35 min. Pranešama, kad katastrofos vietoje aptikti jau 10 aukų kūnai. 

13 val. 13 min. Maskvos Serbskio vardo centras pranešė, kad siekiant atpažinti aukų kūnui bus taikoma genetinė ekspertizė. 

13 val. 10 min. Rusijos prezidentas V.Putinas paskelbė gedulą visoje šalyje gruodžio 26 dieną ir pabrėžė padarysiąs viską, kad išsiaiškinti lėktuvo katastrofos aplinkybes. 

13 val. Gedintys rusai neša gėles prie pastato, kuriame dirbo Aleksandrovo ansamblis. 

12 val. 50 min. Pranešama, kad kiekvieno žuvusiojo šeimai bus išmokėta kompensacija, siekianti 5,8 mln. rublių ( 90 tūkst. eurų). 

12 val. D.Medvedevas pareiškė užuojautą dėl žuvusiųjų lėktuvo katastrofos metu.  „Ši baisi tragedija nusinešė gyvybę žmonių, turėjusių daug planų. Jis skrido į Siriją su kilnia misija. Su šia tragedija neįmanoma susitaikyti. Šiandien gedi milijonai žmonių“, – kalbėjo D.Medvedevas. 

11 val. 50 min. Skridusiųjų lėktuvu “Tu-154“ skaičius patikslintas. Iš viso lėktuve buvo 92 asmenys. Septynių aukų kūnai jau ištraukti iš vandens. Pranešama, kad išgyvenusiųjų nėra. Paieškos darbams vadovauja Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu. 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavedė ministrui pirmininkui Dmitrijui Medvedevui suburti komisiją, kuri tirs lėktuvo katastrofos aplinkybes. Komisijai vadovaus transporto ministras Maksimas Sokolovas. 

11 val. 36 min. Rusijos gynybos ministerija paskelbė asmenų, skridusių lėktuvu ir įgulos pavardes. Tarp jų yra filantropė Jelizaveta Glinka bei Gynybos ministerijos kultūros departamento direktorius Antonas Gubankovas. 

11val. 30 min. Naujienų agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad katastrofos vietoje gelbėtojai aptiko penkių aukų kūnus. 

10 val. Gynybos ministerija paskelbė lėktuvu skridusių žmonių sąrašą. Orlaivyje be 8 įgulos narių buvo 8 karininkai, 9 žurnalistai, 64 Aleksandrovo ansamblio nariai, 2 civiliai ir darbuotoja iš nevyriausybinės organizacijos.

Patvirtinta, kad lėktuvu skrido žurnalistas Pavelas Obukhovas, operatorius Aleksandras Suranovas ir jo padėjėjas Valerijus Rževskis.

Paviešinta paskutinė NTV garso režisieriaus Jevgenijaus Tolstovo nuotrauka socialiniame tinkle „Facebook“. Jis nufotografavo oro uostą. 

9 val. 33 min. Katastrofos vietoje rasti vienam žurnalistų priklausę dokumentai. Rasta ir daugiau žmonių kūnų.

9 val. 10 min. Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas, kurį cituoja „Ria Novosti“, paskelbė, kad gelbėtojai rado vieno žmogaus kūną, kuris nuo kranto buvo nutolęs per 6 kilometrus.

Lėktuvas pakilo iš Adlerio oro uosto, esančio į pietus nuo Juodosios jūros kurorto Sočio, skristi įprastu reisu į Rusijos Hmeimimo oro bazę Latakijoje Sirijos pakrantėje, nurodė ministerija. 

Lėktuvas su oro kontrolieriais nebesusisiekė 5 val. 40 min. Maskvos laiku (4 val. 40 min. Lietuvos). Tuomet visos pajėgos buvo mestos ieškoti dingusio lėktuvo. 

Preliminariais duomenis, lėktuvo avariją galėjo lemti techninis orlaivio gedimas arba pilotų klaida, rašo „Ria Novosti“ cituodama savo šaltinį. 

Lėktuvu skrido Aleksandrovo ansamblio muzikantai, žurnalistai ir karininkai. 

Muzikantai turėjo dalyvauti šventiniame koncerte rusų bazėje Latakijoje, Sirijoje, per Naujuosius metus. Be to, 2015 m. buvo skelbta, kad Aleksandrovo ansamblis koncertuos ir Lietuvoje, tačiau čia nerado nė vienos koncertų salės, kuri būtų leidusi koncertuoti.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė Rusijos naujienų agentūroms, kad apie šį įvykį informuotas prezidentas Vladimiras Putinas, kuriam nuolat pranešama apie paieškų būklę. 

Maskvos karo aviacija vykdo bombardavimų kampaniją Sirijoje nuo 2015-ųjų rugsėjo, remdama savo seną sąjungininką prezidentą Basharą al-Assadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.