Laimės kūdikis: į tragišką skrydį choristo neįleido dėl negaliojančio paso

Siaubinga tragedija aptemdė Rusiją. Sekmadienį Juodojoje jūroje sudužo lėktuvas, kuris gabeno muzikantus, žurnalistus, karininkus medikę ir dar kelis civilius į Siriją. Rusų bazėje jie turėjo paminėti Naujuosius metus.

Išgyvenusių žmonių nėra, gelbėtojai traukia žuvusiųjų kūnus.
Išgyvenusių žmonių nėra, gelbėtojai traukia žuvusiųjų kūnus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 7:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:50 PM

Rusų lėktuve „Tu-154“, buvo 92 žmonės – 84 keleiviai ir 8 įgulos nariai. Išgyvenusių žmonių nėra, gelbėtojai traukia žuvusiųjų kūnus.

Ką žinome:

* Lėktuvas „Tu-154“ pakilo Sočyje ir dingo iš radarų * Skrido 92 žmonės: įgula, Aleksandrovo ansamblis, žurnalistai * Lėktuvas sudužo Juodojoje jūroje, rasta katastrofos vieta * Rasta katastrofos vieta, traukiami žuvusiųjų kūnai

Tačiau šioje siaubingoje istorijoje yra ir neįtikėtinų istorijų – bent keli choristai išvengė siaubingos lemtis.

Raudonosios armijos ansamblio choristas Romanas Valutovas išgyveno dėl to, kad jo pasas buvo nebegaliojantis. Jis nebuvo įleistas į lėktuvą.

„Mano dokumentus tikrinusi stiuardesė paklausė: „Gal juokaujate, jūsų paso galiojimas pasibaigė liepos mėnesį.“ Mergina paprašė R.Valutovo palaukti – tuo metu jis mindžikavo besijaudindamas ar galės skristi į Siriją – o grįžusi stiuardesė pranešė, kad choristas niekur neskris.

„Aš susinervinau dėl apmaudaus neapsižiūrėjimo ir nuvažiavau namo. Vėliau pradėjo skambinti žmonės ir klausti ar aš gyvas. Pamačiau, kad esu žuvusiųjų sąraše“, – pasakojo 29 metų choristas.

„Verkiau. Mano draugai ir artimieji buvo šokiruoti“, – pasakojo tragedijos sukrėstas R.Valutovas.

Solistas Vadimas Ananjevas taip pat išvengė katastrofos. Jo žmona neseniai pagimdė trečiajį jų vaiką, todėl jis liko namuose jai padėti.

„Jaučiuosi taip, lyg būčiau trenktas per galvą. Negaliu tuo patikėti, man sako, kad gimiau su sidabriniu šaukšteliu“, – pasakojo solistas.

Turėjau būti tame skrydyje. Draugai man skambina verkdami. Aš negaliu patikėti, kas nutiko, reikia laiko tam suvokti“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.