Tarp žuvusiųjų lėktuvo katastrofos metu – žurnalistai, balerinos

Rusija gedi lėktuvu „Tu-154“ skridusių keleivių. Orlaivis sekmadienį nukrito į Juodąją jūrą netoli Sočio. Kol kas katastrofos priežastys oficialiai nenurodomos, bet spėjama, kad nelaimė galėjo įvykti dėl techninio gedimo.

Rusijos pirmojo kanalo žurnalistai.<br>Sputnik nuotr.
Rusijos pirmojo kanalo žurnalistai.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 1:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:52 PM

Lėktuvu į Siriją iš viso skrido 92 žmonės – 84 keleiviai ir 8 įgulos nariai. Tarp jų buvo ir daugiau nei 60 Aleksandrovo ansamblio narių.

Rusai socialiniuose tinkluose reiškia užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir dalinasi aukų nuotraukomis.

Lėktuvu „Tu-154“ skrido Rusijos Pirmojo kanalo žurnalistai – Dmitrijus Runkovas, Vadimas Denisovas bei Aleksandras Sojdovas.

Nelaimės metu orlaivyje buvo ir kanalo „Zvezda“ filmavimo grupė – žurnalistas Pavelas Obukhovas, operatorius Aleksadras Suranovas bei asistentas Valerijus Rževskis.

Tarp lėktuvo keleivių buvo ir NTV kanalo darbuotojai – Michailas Lužneckis, Olegas Pestovas ir Jevgenijus Tolstovas. Pastarasis prieš skrydį savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino lėktuvo nuotrauka.

Nors kol kas nėra oficialiai patvirtinta, manoma, kad tarp katastrofos aukų yra filantropė, fondo „Sąžininga pagalba“ vadovė Jelizaveta Glinka, dar vadinama dr. Liza. Tiesa, jos vardo fondo atstovai tokios informacijos nepatvirtina ir tikino laukiantys žinių iš Gynybos ministerijos.

Rusai apie J.Glinką atsiliepia itin šiltai. „Tai žmogus iš didžiosios raidės. Ji buvo aktyvistė, žmogaus teisių gynėja. Liza buvo atviraširdė ir visuomet pasiruošusi padėti“, – teigė Rusijos visuomenininkas ir verslininkas Aleksandras Brečalovas.

Tarp žuvusiųjų yra ir keturios jaunos balerinos – Ralina Gilmanova, Darija Trofimova, Lilija Pyreva bei Maria Klokotova.

Lėktuvu skrido ir Rusijos gynybos ministerijos kultūros departamento direktorius Antonas Gubankovas. Taip pat orlaivyje galėjo būti karinės policijos vadovas, generolas leitenantas Vladimiras Ivanovskis. Tiesa, jo artimieji tikino, kad vyras nepateko į lėktuvą ir pasiliko Sankt Peterburge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.