Lietuvoje lankysis Johno McCaino vadovaujama JAV senatorių delegacija

Ketvirtadienį Lietuvoje

Ketvirtadienį Lietuvoje lankysis JAV Kongreso delegacija, vadovaujama JAV Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto primininko respublikono Johno McCaino. Tai yra pirmas aukšto lygio JAV atstovų vizitas Baltijos šalyse po to, kai prezidentu buvo išrinktas Donaldo Trumpo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienį Lietuvoje lankysis JAV Kongreso delegacija, vadovaujama JAV Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto primininko respublikono Johno McCaino. Tai yra pirmas aukšto lygio JAV atstovų vizitas Baltijos šalyse po to, kai prezidentu buvo išrinktas Donaldo Trumpo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Dec 29, 2016, 7:48 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:21 PM

Vizito Lietuvoje metu senatoriai susitiks su Prezidente Dalia Grybauskaite, Premjeru Sauliumi Skverneliu, Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu, krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrais Raimondu Karobliu bei Linu Linkevičiumi.

Senatoriai trumpai susitiks su visuomene prie Seimo barikadų paminklo ir dalyvaus diskusijoje su studentais Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Lankydamasis Estijoje antradienį J.McCanas patvirtino JAV įsipareigojimus NATO ir pareiškė, kad „geriausias būdas užkirsti kelią netinkamiems Rusijos veiksmams – turėti patikimą, stiprią kariuomenę ir stiprų NATO Aljansą“.

2014 m. balandį JAV kiekvienoje iš trijų Baltijos šalių ir Lenkijoje dislokavo po 150 karių.

J.McCanas taip pat pareiškė, kad Jungtinės Valstijos, nepaisant to, kas yra jų prezidentas, „imsis tvirto atsako“, kol Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau tęs Krymo okupaciją, kėsinsis į Rytų Ukrainą ir kels grėsmę kitoms tautoms regione, teigiama „Reuters“ pranešime.

Jis taip pat pareiškė nemanąs, kad JAV galėtų Rusijai atšaukti sankcijas, kurios buvo įvestos po Krymo aneksijos 2014 metais.

Antradienį transliuotame CNN interviu respublikonų senatorius perspėjo išrinktojo JAV prezidento D. Trumpo komandą, kad Rusija gali „pakenkti demokratijai“, jeigu nieko nebus daroma dėl pastarojo trukdymo rinkimams.

„Kas dėl rusų, dėl to nėra jokių abejonių, ir mes turime veikti, turime turėti politiką, kurios ši administracija neturi, ir spręsti šią grėsmę mūsų nacionaliniam saugumui. (...) Jeigu jie gali pakenkti rinkimams, jie gali pakenkti ir demokratijai“, – J.McCanas interviu CNN cituoja tinklapis „The Daily Beast“.

JAV senatorių delegacija šią savaitę lankosi visose trijose Baltijos šalyse. Jie taip pat ketina aplankyti Ukrainą, Gruziją ir Juodkalniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.