Išpuolį Stambulo klube regėję liudininkai: „Žmonės buvo permirkę krauju“

Per Naujųjų metų nakties išpuolį Stambulo naktiniame klube „Reina“ buvę liudininkai atskleidė, kas vyko prieš užpuolikui pradedant šaudyti į minią ir kaip kai kuriems išsigelbėti pavyko tik įšokus į jūrą, skelbia „Hurriyet Daily“.

Užpuolikas pražudė dešimtis klube buvusių žmonių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Užpuolikas pražudė dešimtis klube buvusių žmonių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2017, 9:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:57 PM

„Mes linksminomės, bet staiga žmonės pradėjo bėgti. Mano vyras mane ramino, kad nebijočiau, ir tada užšoko ant manęs. Mus mindė bėgantys žmonės. Mano vyras buvo sužeistas tris kartus“, – pasakojo klube buvusi Sinem Uyanik.

Klube ji matė mažiausiai du užpuolikus, kurie šaudė į aplinkinius žmones nesirinkdami.

„Tai buvo taip siaubinga. Girdėjau šūvius. Mačiau, kaip du žmonės į visus šaudo iš arti. Klube jaučiau aitrų parako kvapą. Tada nualpau. Kai atsigavau, mano vyras kraujavo. Žmonės buvo permirkę krauju“, – pasakojo S.Uyanik.

Jai pavyko prasibrauti pro minią ir pasiekti policiją ir greitosios pagalbos automobilius. Liudininkės vyras Lutfi Uyanikas dėl sužeidimų buvo nugabentas į ligoninę.

Šoko nuo terasos į jūrą

Naktiniame klube padavėju dirbęs vyras pasakojo, kad vienas jo draugas buvo sužeistas per išpuolį, tačiau jiems pavyko ištrūkti iš pražūtingos salės.

„Norėjau nuvežti savo draugą į į ligoninę, sumaištyje išbėgome į lauką. Klube liko labai daug sužeistų žmonių“, – prisiminė darbuotojas.

Kita išsigandusi liudininkė pasakojo, kaip beviltiškai mėgino prisiskambinti telefonu, kol atvyko policija ir evakavo juos iš klubo. Jos teigimu, kai kurie žmonės, norėdami išvengti mirties, sušoko į jūrą, kur jų nematė užpuolikas.

„Kasdien per televiziją matome reportažus apie teroro išpuolius, tačiau kai tai iš tikrųjų įvyksta, labai sunku. Kaip gyvensime šioje šalyje? Bombos sprogsta, kulkos lekia“, – svarstė liudininkė.

Merginą išnešė ant rankų

Klube su savo mergina atakos metu taip pat buvo Turkijos futbolo žaidėjas Sefa Boydasas, anot kurio, policija prasidėjus skerdynėms atvyko gan greitai.

„Nemačiau, kas šaudo, tačiau girdėjau šūvius ir mačiau, kaip žmonės bėga“ – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė futbolininkas.

S.Boydasas taip pat pasidalino tuo, kaip jam pavyko išgelbėti savo mylimąją: „Mano mergina dėvėjo aukštakulnius, todėl aš ją pakėliau ir išnešiau iš klubo ant savo nugaros.“

Naujienų agentūrai AFP futbolininkas teigė, kad matė žmones, kurie griuvo bėgantiems klubo lankytojams po kojomis. 

„Pranešama, kad žuvo apie 40 žmonių, tačiau manau, kad aukų bus daugiau, nes išeidinėdamas mačiau, kaip žmonės tiesiog lipo per kūnus“, – pasakojo Stambule žaidžiantis S.Boydasas. 

Anot jo, klube girdėjosi tokie garsūs žmonių klyksmai, kad nesigirdėjo, ar užpuolikai kažką kalbėjo. 

„Net jei jie ir šaukė, nieko nesigirdėjo, nes minia buvo šimtą kartų garsesnė“, – pažymėjo turkas. 

Prabangus ir mėgstamas klubas

Mažiausiai 39 žmonės žuvo ir dar 69 buvo sužeisti, kai Kalėdų Senelio kostiumu vilkintis ir automatiniu šautuvu ginkluotas vyras įsiveržė į Bešiktašo rajone įsikūrusį naktinį klubą Naujųjų metų šventės metu.

„Atvykome čia pasilinksminti, tačiau viskas staiga virto sumaišties ir siaubo naktimi“, – teigė iš Italijos atvykęs turistas Maximilienas. 

Klubas „Reina“yra populiarus tarp Turkijos jaunimo ir sekuliaraus elito. Tai – viena iš prestižiškiausių vietų mieste. Klube rengiami vakarėliai yra labai populiarūs ir tarp užsieniečių. 

Jis yra įsikūręs ant Bosforo sąsiaurio krantų europietiškoje miesto dalyje. Klubo terasa tęsiasi iki pat vandens pakraščio. Labiausiai pasiturintys lankytojai į „Reina“ atvyksta savo jachtomis, kad galėtų pavakarieniauti viename iš kelių restoranų.

Tapote įvykių liudininku? Siųskite savo įspūdžius, nuotraukas ir vaizdo įrašus adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.