Nužudytas Burundžio aplinkos ministras

Burundyje sekmadienį nušautas

Burundyje sekmadienį nušautas aplinkos ministras, pranešė policija apie pirmą tokią žmogžudystę šioje šalyje, kurią dar 2015-aisiais ištiko politinė krizė.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Burundyje sekmadienį nušautas aplinkos ministras, pranešė policija apie pirmą tokią žmogžudystę šioje šalyje, kurią dar 2015-aisiais ištiko politinė krizė.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jan 1, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:57 PM

54-erių Emmanuelis Niyonkuru, šalies vandens, aplinkos ir planavimo ministras, buvo nušautas netrukus po vidurnakčio, pranešė tviteryje policijos atstovas Pierre'as Nkurikiye.

Šis vyriausybės ministro nužudymas yra pirmas po kelių gana ramių pastarųjų mėnesių, nors Burundyje neramu nuo 2015-ųjų, kai prezidentas Pierre'as Nkurunziza nutarė siekti trečiosios kadencijos prezidento poste.

„Nusikaltėlis nužudė aplinkos ministrą, kai šis važiavo namo į Roherą apie 0 val. 45 min.“, – parašė P.Nkurikiye, praėjus kelioms valandoms.

Jis dar pridūrė, kad dėl šio „nužudymo“ sulaikyta viena moteris.

P.Nkurunziza, taip pat tviteryje, pareiškė užuojautą ministro „šeimai ir visiems burundiečiams“ bei pažadėjo, kad nusikaltusieji bus nubausti.

Nuo 2015-ųjų balandžio, kai prasidėjo neramumai, šioje Afrikos valstybėje žuvo mažiausiai 500 žmonių ir apie 300 tūkst. pasitraukė iš šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.