Popiežius: „2017-ieji bus geri, jei žmonės darys gera“

Popiežius Pranciškus

Popiežius: „2017-ieji bus geri, jei žmonės darys gera“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežius: „2017-ieji bus geri, jei žmonės darys gera“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2017-01-01 17:34, atnaujinta 2018-02-09 19:55

„Naujieji metai bus geri tokiu mastu, kokiu kiekvienas iš mūsų, su Dievo pagalba, stengsimės daryti gera, diena iš dienos: štai kaip kuriama taika“, – 50 tūkst. maldininkų, turistų ir romiečių miniai Šv. Petro aikštėje pasakė pontifikas.

Jo vidurdienio palaiminimo ir Naujų metų sveikinimo išklausyti atėjusiems žmonėms Pranciškus patarė „sakyti „ne“ neapykantai ir smurtui, ir „taip“ brolybei ir susitaikymui“. Katalikų Bažnyčia pirmąją metų dieną skiria taikos temai.

Popiežius žvarbią dieną susirinkusiai miniai taip pat pasakė, kad šie metai jau prasidėjo blogai.

„Deja, smurtas smogė net šią gerų linkėjimų ir vilties naktį“, – sakė jis, turėdamas omenyje naujametinės nakties ataką Stambulo klube, per kurią žuvo 39 ir buvo sužeista dar dešimtys žmonių.

„Sielvartaudamas išreiškiu savo artumą Turkijos liaudžiai, meldžiuosi už daugybę aukų ir sužeistųjų, ir už visą gedinčią šalį“, – sakė jis.

Tada pontifikas meldėsi, kad Dievas palaikytų „visus geros valios žmones, kurie drąsiai pasiraitoja rankoves, jog kovotų su terorizmo rykšte ir šia kraujo dėme, kuri laiko pasaulį baimės ir sąmyšio šešėlyje“.

Anksčiau, per Naujųjų metų dienos mišių Šv. Petro bazilikoje homiliją, Pranciškus apgailestavo dėl „narcisistinių širdžių“ visuomenėse, kurios tampa „šaltos ir apskaičiuojančios“.

„Ryšių, kurie mus jungia, praradimas, toks būdingas mūsų ... susiskaldžiusiai kultūrai, didina šį našlaitystės jausmą ir, dėl to, didelės tuštumos ir vienišumo jausmą. Fizinių, ne virtualių, kontaktų trūkumas mūsų širdis daro nejautrias ir verčia mus netekti gebėjimo (jausti) švelnumą ir nuostabą, gailestį ir užuojautą“, – sakė Pranciškus.

Pasak jo, nuolankumas ir švelnumas yra stiprybės, o ne silpnumo ženklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.