Galingas sprogimas Somalyje pražudė tris žmones

Netoli Mogadišo

Somalio policijos pareigūnas pranešė, kad netoli sostinės Mogadišo tarptautinio oro uosto esančiame apsaugos poste savižudis sprogdintojas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį.<br>ADP/Scanpix nuotr.
Somalio policijos pareigūnas pranešė, kad netoli sostinės Mogadišo tarptautinio oro uosto esančiame apsaugos poste savižudis sprogdintojas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį.<br>ADP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:49 PM

Pasak kapitono Mohamedo Husseino, sprogimas įvyko prie patikrinimo posto, kur saugumo pajėgos tikrino automobilius.

Postas yra už kelių šimtų metrų nuo pagrindinės Afrikos Sąjungos (AS) taikos palaikymo misijos bazės, netoli Jungtinių Tautų biurų ir viešbučio „Peace“, kuriame dažnai apsistoja užsieniečiai ir pareigūnai.

Per galingą sprogimą buvo nuplėšti netoliese esančių namų stogai, o netrukus nugriaudėjo antras sprogimas ir girdėjosi intensyvus šaudymas.

Pirmasis sprogimas sunaikino Somalio nacionalinių saugumo pajėgų patikrinimo postą, „Twitter“ pranešė AS misija. Dėl sprogimo galėjo pravažiuoti antras sprogmenų prikrautas automobilis, bet AS pajėgos atidengė ugnį ir jis sprogo už maždaug 200 m nuo Medinos vartų, nurodė AS.

Su „al Qaida“ susijusi islamo ekstremistų grupuotė „al Shabab“, kuri dažnai vykdo tokius išpuolius, greit prisiėmė atsakomybę ir už pirmadienio ataką. Pareiškimas buvo paskelbtas per grupuotės radiją „Andalus“.

Nors buvo išstumta iš daugumos svarbiausių savo bastionų didelėse Pietų ir centrinio Somalio dalyse, ši vietos grupuotė ir toliau visoje šalies teritorijoje rengia kruvinas atakas.

Somalio sostinėje dažnai susprogdinamos bombos prie viešbučių ir kariškių postų. Liepos mėnesį du „al Shabab“ mirtininkai sprogmenų prikrautus automobilius susprogdino prie JT minų likvidavimo agentūros biuro ir armijos patikrinimo posto netoli AS pagrindinės bazės. 13 gyvybių pareikalavusi ataka buvo netoli šio pirmadienio atakos vietos.

Išpuoliai kelia pavojų šalies bandymams atsigauti po dešimtmečius trukusio chaoso. Somalio prezidento rinkimai, kurie yra svarbi šių pastangų dalis, jau daug kartų buvo atidėti dėl saugumo ir kitų susirūpinimą keliančių dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.