Kodėl didėja Vokietiją paliekančių migrantų srautai?

Ne visi prieglobsčio prašytojai ir migrantai užsilieka pabėgėlių rojumi laikomoje Vokietijoje. Šiemet iš šios Europos Sąjungos šalies savo noru išvyko net 55 tūkst. migrantų – spėjama, kad tai susiję su griežtesniu Vokietijos požiūriu į imigraciją.

Prieglobsčio prašytojai ir vokiečiai pagerbė Berlyno teroro išpuolyje žuvusius žmones.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Prieglobsčio prašytojai ir vokiečiai pagerbė Berlyno teroro išpuolyje žuvusius žmones.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-03 16:48, atnaujinta 2018-02-09 19:39

Tarp 2016 metų sausio ir lapkričio iš Vokietijos į savo gimtinę išvyko kur kasi daugiau migrantų nei 2015 metais, kai šią šalį savo noru paliko 20 tūkst. prieglobsčio prašytojų, rašo „The Guardian“.

Pernai namo daugiausia keliavo iš Albanijos, Serbijos, Irako, Kosovo, Afganistano ir Irano kilę migrantai. Grįžtantys į gimtinę prieglobsčio prašytojai gauna vienkartinę 3 tūkst. eurų pašalpą.

Pastaruosius kelis mėnesius Vokietija griežtina savo požiūrį į migrantus, kadangi nuogąstaujama dėl saugumo ir integracijos. Nuo 2015 metų į Vokietiją suplūdo daugiau nei 1,1 mln. pabėgėlių.

Vokiečių baimes ypač pakurstė gruodžio 19 dieną surengtas teroro išpuolis, kai džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ ištikimybę prisiekęs prieglobsčio prašytojas iš Tuniso Anisas Amri įvairavo sunkvežimį į Berlyno Kalėdų mugę ir nužudė 12 žmonių.

Tai buvo penktas teroro išpuolis Vokietijoje pernai.

Dėl teroro atakų daugėja kritikos Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir jos „atvirų durų“ politikai migrantų atžvilgiu. Be to, vis daugiau vokiečių remia kraštutinės dešinės partiją „Alternatyva Vokietijai“.

Taip pat daugėja prieglobsčio prašytojų, kuriems liepiama grįžti namo dar neperžengus Vokietijos sienų. Vokietijos dienraštis „Neue Osnabrucker Zeitung“ atliko tyrimą, kuriame paaiškėjo, kad per pirmus 11 šių metų mėnesių policija neįsileido 19,7 tūkst. migrantų.

Dauguma jų buvo iš Afganistano, Sirijos, Irako bei Nigerijos ir buvo priregistruoti kitose ES šalyse. Pernai policija į Vokietiją neįleido 8,9 tūkst. migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.