Rusijos paviešinti kadrai atskleidžia tikrąją „Alepo išvadavimo“ kainą

Rusijos gynybos ministerija pasidalino kadrais iš visiškai sugriauto Alepo. Nuotraukose matyti, kaip atrodo Sirijos miestas po to, kai įvyko tai, ką rusai vadina „išvadavimu“. Gruodį Maskva padėjo Basharo al-Assado vyriausybės pajėgoms galutinai atkovoti Alepą iš sukilėlių.

Griuvėsiais virtusiame mieste dabar dirba Rusijos karinių pajėgų inžinieriai ir išminuotojai.<br>Rusijos gynybos ministerijos nuotr.
Griuvėsiais virtusiame mieste dabar dirba Rusijos karinių pajėgų inžinieriai ir išminuotojai.<br>Rusijos gynybos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 11:41 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:42 PM

Griuvėsiais virtusiame mieste dabar dirba Rusijos karinių pajėgų inžinieriai ir išminuotojai. Susvilę automobilių kėbulai, sugriuvę daugiaaukščiai ir raketų, minosvaidžių bei minų kalnai nepalieka abejonių, kad kautynės B.al-Assadui priešiškoje tvirtovėje buvo pragariškos.

Per didžiausią bombardavimą lapkričio pabaigoje ir ankstyvą gruodį Alepe dar buvo įstrigę 80 tūkst. civilių.

Miestą antrąją gruodžio savaitę galiausiai užėmė Rusijos remiamos pajėgos. Pasak Jungtinių Tautų, Alepe per penkerius metus ir devynis mėnesius trukusias kautynes žuvo 400 tūkst. žmonių. Vien nuo lapkričio vidurio Alepe žuvo mažiausiai 463 suaugę civiliai ir 62 vaikai.

Rusijos karinės pajėgos B.al-Assadui suteikė kritiškai svarbią paramą – vargu ar be jos Alepas būtų atkovotas. Tačiau iki pat paskutinės dienos Kremlius tikino, kad kova vyksta „tik prieš teroristus ir jų rėmėjus“, kurie esą dar likę mieste. Tačiau Vakarai tai neigė.

Pranešta apie karo nusikaltimus, kuriuos padarė abi pusės. Buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-Moonas pranešė, kad vyriausybės pajėgos įtariamos mažiausiai 80 civilių egzekucijų įvykdymu jau po to, kai sukilėliai paliko miestą. Remiantis įrodymais, žmonės buvo sušaudyti.

Ir Rusija, ir B.al-Assado pajėgos tokius kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.