Turkija paviešino pagrindinio įtariamo išpuolio vykdytojo nuotrauką

Turkijos policija surengė reidus Stambule ir sulaikė 12 žmonių, stiprinama išpuolio Stambulo naktiniame klube vykdytojo paieška. Naktį į sausio 1-ąją ginkluotas vyras pražudė 39 klube besilinksminusius žmones, informuoja BBC.

Kitas žingsnis yra identifikuoti teroristą kaip galima greičiau, išsiaiškinti, su kuo užpuolikas turėjo ryšių ir kas jam pagelbėjo klube ir už jo ribų.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Kitas žingsnis yra identifikuoti teroristą kaip galima greičiau, išsiaiškinti, su kuo užpuolikas turėjo ryšių ir kas jam pagelbėjo klube ir už jo ribų.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 8:17 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:45 PM

Turkijos ministro pirmininko pavaduotojas Numanas Kurtulmusas teigė, kad institucijos aptiko pirštų atspaudus ir turi pagrindinio įtariamojo išvaizdos apibūdinimą.

Kitas žingsnis yra identifikuoti teroristą kaip galima greičiau, išsiaiškinti, su kuo užpuolikas turėjo ryšių ir kas jam pagelbėjo klube ir už jo ribų. Vadinamoji „Islamo valstybė“ (IV) teigia esanti atsakinga už šį išpuolį.

Be kita ko, Turkijos policija paviešino pagrindinio įtariamojo nuotrauką. Turkijos žiniasklaida taip pat parodė vaizdo įrašą, kuriame įtariamasis nenustatytu laiku ir nežinomoje vietovėje pateikia pareigūnui savo tapatybės dokumentus. Turkijos žiniasklaida citavo policijos šaltinius, kad teroristas gali būti iš Uzbekistano arba Kirgizijos.

Pasak N. Kurtulmuso, išpuolis Stambulo naktiniame klube – tai žinutė dėl Turkijos vykdomų operacijų Sirijoje. Rugpjūtį Turkija Sirijoje pradėjo karinę operaciją, kuria siekiama išstumti IV ir kurdų pajėgas. Dabar intensyviausias mūšis su IV vyksta aplink šiaurinį al Babo miestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.