Stambulo išpuolio auka paskutinėje žinutėje nuspėjo savo mirtį

Likus vos kelioms valandoms iki Naujųjų metų Rita Chami ir jos sužadėtinis Eliasas Wardini pozavo asmenukei, bet 26 metų jaunuoliams tas vakaras baigėsi nelaime.

„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 11:13 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:35 PM

Amerikos mokslų ir technologijų universiteto Libane studentai žuvo per Stambulo naktiniame klube „Reina“ surengtas šaudynes, nusinešusias 39 žmonių gyvybę.

Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu trečiadienį šalies naujienų agentūrai „Anadolu“ pareiškė, kad jau yra žinoma Stambule Naujųjų naktį šaudynes surengusio užpuoliko tapatybė.

Naujųjų metų šventė turėjo būti poros kelionių po Pietų Europą kulminacija – anksčiau socialiniuose tinkluose R.Chami ir E.Wardini dalijosi nuotraukomis iš Barselonos ir Atėnų.

Paskutinė žinia, kuria su savo draugais pasidalijo mergina, buvo pasvarstymai apie mirtį ir tai, kad ji gali susitikti su prieš keturis mėnesius nuo vėžio mirusia savo mama.

„Tikiuosi, kad Turkijoje mums bus smagu. Blogiausiu atveju žūsiu per sprogimą ir susitiksiu su savo mama“, – merginos žinutę citavo naujienų portalas „IMLebanon“.

Dukters mirtį apraudojo ir jos tėvas: „Mėginau ją sustabdyti, bet ji norėjo ten vykti su draugais.“

Paskutinis dalykas, kuriuo ji pasidalijo savo „Facebook“ paskyroje“, taip pat buvo arabiškas eilėraštis apie mirtį.

„Ar jie visada ten, visada tarp mūsų ir aplink mus“, – apie mirusiuosius svarstoma eilėraštyje.

E.Wardini buvo populiarus asmeninis treneris Libane, o R.Chami ketino siekti karjeros žiniasklaidoje.

Nors kai kurie žiniasklaidos šaltiniai teigė, kad vaikinas žuvo paskendęs šaltame Bosforo sąsiaurio vandenyje, nes šoko į jį saugodamasis užpuoliko, vienas draugas tai paneigė.

„Tik noriu paaiškinti, kad E.Wardini nebėgo nuo šaulio. Jis liko su savo sužadėtine, nes ji buvo sužeista dviejų kulkų. Tada ir į jį pataikė kulka. Ji mirė jo rankose. Net nemanykite, kad Eliasas mirė upėje. Jis grįžo apginti savo mylimosios ir paaukojo dėl jos gyvybę“, – tikino vaikino draugas.

Sausio 1-osios naktį Stambulo naktiniame klube ginkluotas vyras pražudė 39 besilinksminusius žmones, dar kelios dešimtys buvo sužeista. Iš 39 žuvusiųjų 27 yra užsieniečiai. Tarp jų esama Libano, Saudo Arabijos, Izraelio, Jordanijos, Irako, Tuniso ir Maroko piliečių. 

Vykdant tyrimą dėl išpuolio naktiniame klube buvo suimta 20 žmonių. Už šį išpuolį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybės“ džihadistai. Užpuolikui pavyko pabėgti iš klubo, jis tebesislapsto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.