Siaubas Čikagoje: užpuolikai gyvai transliavo protinę negalią turinčio vyro kankinimą

Visą JAV sukrėtė keturių Čikagos gyventojų poelgis. Jie socialiniame tinkle „Facebook“ gyvai transliavo tai, kaip jie pusvalandį mušė ir kankino protinę negalią turintį žmogų. Tuo metu užpuolikai skandavo „velniop Donaldą Trumpą“ ir „velniop baltaodžius“.

Čikagos policija sulaikė keturis įtariamuosius, kurie kankino protinę negalią turintį vyrą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Čikagos policija sulaikė keturis įtariamuosius, kurie kankino protinę negalią turintį vyrą.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 11:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:27 PM

Visi keturi vaizdo įraše pasirodę užpuolikai buvo sulaikyti Čikagos policijos, kuri pradėjo tyrimą dėl incidento. „Facebook“ transliuotame klipe matosi surištas žmogus su užklijuota burna: jis mušamas, iš jo šaipomasi, jam grasinama mirtimi.

Policijos inspektorius Eddie Johnsonas sakė, kad įtariamieji, kurie greičiausiai bus apkaltinti per ateinančią parą, sulauks atpildo, rašo „The Guardian“.

„Į socialinį tinklą pateko vaizdo įrašas, kuriame smurtaujama prieš suaugusį žmogų, turintį protinę negalią, – kalbėjo E.Johnsonas. – Nusikaltėliai elgėsi be gėdos, nes jie užpuolė auką ir visą tai ištransliavo visam pasauliui.“

Anot pareigūnų, keturi įtariamieji – du vyrai, dvi moterys – šiuo metu yra apklausiami.

Policijos vadas Kevinas Duffinas tvirtino, kad tyrime bus atsižvelgta į šūkius „velniop Donaldą Trumpą“ ir „velniop baltaodžius“ bei bus bandoma išsiaiškinti, ar tai buvo nusikaltimas, padarytas iš neapykantos. Įtariamieji yra juodaodžiai, o auka – baltaodis.

Anot K.Duffino, pareigūnai mėgina išsiaiškinti, ar užpuolikai skandavo šiuos žodžius tikslingai, ar tai tebuvo „kvailas šūkavimas“.

„Gali būti, kad auka buvo pagrobta“, – pabrėžė K.Duffinas, kuris teigė, kad kankintas vyras gyveno Čikagos priemiestyje, o įtariamieji pavogė sunkvežimį, greičiausiai todėl, jog jį nusivežtų į patį miestą.

Užpuolikai auką pažinojo iš mokyklos. Įtariamieji vyrą laikė nuo 24 iki 48 valandų.

„Jį incidentas traumavo ir yra labai sudėtinga su juo susikalbėti, – nuogąstavo K.Duffinas. – Užtruko didžiąją dalį nakties, kad jį nuramintume ir jog jis pradėtų kalbėti su mumis.“

Transliaciją, kurioje vyras kankinamas trunka apie pusvalandį, vienu metu stebėjo 16 tūkst. „Facebook“ naudotojų. Vaizdo klipe matosi, kaip užpuolikai peiliu sužeidžia surištą vyrą, taip pat girdimi grasinimai, kad auką jie nužudys.

Auką policijos patruliai aptiko antradienį: vyras buvo sutrikęs ir kaip mat nuvežtas į ligoninę.

„Mes neleidžiame žmonėms puikuotis nusikaltimais „Facebook“ ir panaikinome originalią transliaciją, – pranešime skelbia „Facebook“ atstovas. – Tačiau daugelis žmonių tokio pobūdžio vaizdo įrašais dalijasi, kad pasmerktų smurtą. Tokiais atvejais vaizdo įrašo nepašalintume.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.