Indijoje parlamento narys suimtas dėl nepilnametės išžaginimo

Indijos policija suėmė vieną

Indijos prekeiviai žmonėmis prisivilioja tūkstančius pažeidžiamiausių vaikų iš skurdžių šeimų.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Indijos prekeiviai žmonėmis prisivilioja tūkstančius pažeidžiamiausių vaikų iš skurdžių šeimų.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-07 15:53, atnaujinta 2017-04-12 14:30

Parlamentaras Julius Dorphangas, buvęs kovotojų vadas, penktadienį buvo areštuotas kaimyniniame Guvahačio mieste. Prieš tai jis kelias dienas slapstėsi nuo policijos.

„Jis buvo suimtas praėjusį vakarą, jam pateikti kaltinimai išžaginus nepilnametę mergaitę ir prekyba žmonėmis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Megalajos sostinės Šilongo policijos pareigūnas Vivekas Syiemas.

Auka apkaltino 51 metų J.Dorphangą dukart ją išžaginus gruodį, po to, kai prekeiviai žmonėmis ją pardavė šiam politikui.

Mergaitė policijai sakė, kad ją laikė vienuose svečių namuose, ir apkaltino prekyba žmonėmis dar septynis žmones, tarp jų – tų svečių namų darbuotoją.

Pasak V.Syiemo, minėti svečių namai priklauso valstijos ministro sūnui.

J.Dorphangas 2000 metais Megalajoje įkūrė kovotojų grupę, kuri siekė daugiau teisių dviem gentinėms grupėms, bet po septynerių metų sudėjo ginklus ir pasitraukė į politiką.

Megalaja yra viena iš septynių šiaurės rytinių Indijos valstijų, kuriose jau kelis dešimtmečius tęsiasi ginkluotų sukilėlių kovos. Jų priežastys įvairios: pradedant nuo genčių tarpusavio konfliktais, baigiant separatistiniais užmojais.

Indijos prekeiviai žmonėmis prisivilioja tūkstančius pažeidžiamiausių vaikų iš skurdžių šeimų, žadėdami jiems darbo, o vėliau parduoda juos prostitucijos tinklams arba vergiškam darbui įvairiose verslo įmonėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.