Lechas Walesa palaidojo savo sūnų

Velionis paliko du paauglius sūnus.

Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa penktadienį laidojo savo sūnų Przemyslawą Walesą, kuris mirė būdamas 43 metų ir kovojo su priklausomybe nuo alkoholio.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa penktadienį laidojo savo sūnų Przemyslawą Walesą, kuris mirė būdamas 43 metų ir kovojo su priklausomybe nuo alkoholio.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2017, 5:23 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:49 AM

Walesų šeima savo trečiam iš aštuonių vaikų surengė privačias laidotuves Gdanske, kuriame gyvena.

Televizijos kameros laidotuvių ceremonijos neįamžino, tačiau bulvarinio leidinio „Super Express“ interneto svetainėje skelbiama, kad velionio palaikai buvo kremuoti, o urna palaidota vienose vietos kapinėse.

P.Walesos kūną jo paties bute šiauriniame Gdansko mieste aptiko jo giminaitis. Tyrėjai atmetė galimybę, kad kas nors galėjo prisidėti prie vyro mirties, tačiau jos priežasties nenurodė.

Žinoma, kad Przemyslawas Walesa kovojo su priklausomybe nuo alkoholio. 1993 metais, vairuodamas apsvaigęs, jis buvo sukėlęs autoavariją. 2003 metais jis pateko į kitą avariją, vėl būdamas neblaivus. Tada jam buvo skirta lygtinė vienerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Velionis paliko du paauglius sūnus.

Pastarosiomis dienomis Lechas Walesa vengė viešumos, tačiau penktadienį jis paskelbė trumpą pareiškimą socialiniame tinkle „Facebook“: „Ačiū visiems, kurie pasidalino sielvartu su mumis šiuo labai sunkiu mums metu“.

73 metų L.Walesa buvo komunistinį režimą sužlugdžiusio judėjimo „Solidarumas“ lyderis ir 1983-iaisiais už nesmurtinį pasipriešinimą buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.

1990-aisais jis tapo pirmuoju po Antrojo pasaulinio karo demokratiškai išrinktu šios šalies prezidentu ir ėjo šias pareigas iki 1995 metų.

Ši šeimos tragedija kovos už demokratiją simboliu laikomą L.Walesą užgriuvo jam sunkiu metu. Naujoji Lenkijos politinė vadovybė abejoja jo praeities nuopelnais.

L.Walesa yra priverstas neigti kaltinimus, esą komunistų valdymo laikais aštuntajame dešimtmetyje jis buvo slaptosios policijos informatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.