Svarbi žinia norintiems be vizos vykti į Baltarusiją: kaip atrodys patikrinimas

Nors Baltarusija parnešė, kad į jos teritoriją be vizos 5 dienoms galės patekti 80 šalių atstovai, tarp jų ir lietuviai, prieš tai teks pereiti griežtą patikrinimą.

Atvykti į Baltarusiją be vizos bus galima tik atskridus į Minsko oro uostą.<br>RIA Novosti/Sputnik nuotr.
Atvykti į Baltarusiją be vizos bus galima tik atskridus į Minsko oro uostą.<br>RIA Novosti/Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 7:44 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:04 AM

Atvykti į Baltarusiją be vizos bus galima tik atskridus į Minsko oro uostą, kur pareigūnai patikrins kiekvieno asmens duomenis savo šalies bei Rusijos duomenų bazėse. Jei bus nuspręsta, kad asmuo yra „probleminis“ į šalį jis nebus įleidžiamas.

Baltarusijos nacionalinio saugumo ekspertas Aleksandras Tišenko pareiškė, kad Minsko oro uoste iš užsienio atvykęs asmuo bus detaliai patikrinamas. Ne tik oro uosto apsaugos ar muitinės. Taip pat bus tikrinami jo duomenys Baltarusijos ir Rusijos duomenų bazėse.

„Žmogus bus nuodugniai patikrinamas. Visi „probleminiai“ asmenys, kurie yra įtraukti į mūsų ar Rusijos duomenų bazes, nebus įleidžiami į šalį. Todėl baimintis, kad tokie žmonės galėtų atvykti į Baltarusiją, o iš jos – į Rusiją, tikrai nereikėtų“, – kalbėjo A.Tišenko.

Pasak jo, dabar dėl be vizos į Baltarusiją galinčių atvyksti užsieniečių labiausiai baiminamasi Rusijoje. Bent jau apie tai plačiai kalba šios šalies visuomenės informavimo priemonėse.

„Saugumas užtikrinamas aukščiausiu lygiu. Duomenų apsikeitimas vykdomas ne tik tarp muitinės darbuotojų, bet ir kitų tarnybų“, – sakė A.Tišenko.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka įsaką dėl bevizės tvarkos atvažiuojantiems ir išvažiuojantiems užsienio piliečiams pasirašė šių metų sausio pradžioje.

„Dokumentu siekiama suaktyvinti verslininkų, turistų, privačių, piliečių pasus turinčių asmenų keliones“, – tuomet skelbė Baltarusijos prezidento spaudos tarnyba.

Ji paaiškino, kad įvažiuojantieji pagal bevizę tvarką turės pateikti galiojantį pasą arba kitą jį pakeičiantį dokumentą važiavimui į užsienį, pinigų (dabartiniu kursu reikalaujama turėti po 44 eurus už dieną), Baltarusijoje galiojantį medicinos draudimo polisą ne mažiau kaip 10 tūkst. eurų sumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.