Donaldo Trumpo patikėtinė sukurpė įžūlų melą

Viena svarbiausių JAV prezidento Donaldo Trumpo patikėtinių melu mėgino pateisinti laikiną draudimą septynių musulmoniškų šalių gyventojams atvykti į Ameriką. Kellyanne Conway prakalbo apie pabėgėlių surengtą teroro išpuolį, kuris niekada nebuvo įvykdytas.

K.Conway melavo, kad Bouling Grine buvo surengtas teroro išpuolis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
K.Conway melavo, kad Bouling Grine buvo surengtas teroro išpuolis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 6:16 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:14 PM

K.Conway tvirtino, kad 2011 metais Bouling Grino mieste du pabėgėliai iš Irako surengė „skerdynes“, rašo „The Guardian“.

„Dauguma žmonių apie tai nežino, nes žiniasklaida tam neskyrė dėmesio“, – per televizijos interviu su kanalo MSNBC laidos „Hardball“ vedėju Chrisu Matthews ketvirtadienį vakare aiškino K.Conway.

Laidoje D.Trumpo vyresnioji patarėja K.Conway bandė apginti naujojo JAV prezidento imigracijos politiką.

Anot jos, D.Trumpo nurodymas trims mėnesiams uždrausti atvykėlius iš septynių musulmoniškų šalių buvo tolygus buvusio JAV prezidento Baracko Obamos draudimai į Ameriką šešiems mėnesiams atvykti amerikiečiams.

Tačiau ekspertai tokį palyginimą sukritikavo, nes B.Obamos 2011 metais priimtas sprendimas tik trumpam sustabdė pabėgėlių iš Irako dokumentų apdorojimą. Mat du irakiečiai buvo sulaikyti dėl bandymų siųsti pinigus ir ginklus teroristinei grupuotei „Al-Qaeda“.

„Turbūt daugeliui informacija apie B.Obamos šešių mėnesių draudimą dėl Irako pabėgėlių yra nauja, – kalbėjo K.Conway. – Du irakiečiai atvyko į Ameriką, tapo radikalais ir suplanavo Bouling Grino skerdynes.“

Tiesa, K.Conway minėtos skerdynės niekados neįvyko. Du irakiečiai, gyvenę Bouling Grine, Kentakio valstijoje, buvo sulaikyti dėl ketinimų paremti „Al-Qaeda“, tačiau jie neplanavo surengti jokio teroro išpuolio. Šiuo metu abu irakiečiai sėdi kalėjime.

Tyrimų centras „Cato Institute“ įrodė, kad 1975-2015 metais užsieniečiai iš Irano, Irako, Sirijos, Jemeno, Sudano, Libijos ir Somalijos – šalių, kurių gyventojams uždrausta atvykti į JAV – nenužudė nė vieno amerikiečio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.