Vokietijos kruizinis laineris išgelbėjo šešis žmones iš skęstančio žvejų laivo

Ramiojo vandenyno pietinėje

Žvejai, kurių geriamojo vandens atsargos buvo pasibaigusios prieš tris dienas, įjungė nelaimės signalą siunčiantį radijo švyturį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Žvejai, kurių geriamojo vandens atsargos buvo pasibaigusios prieš tris dienas, įjungė nelaimės signalą siunčiantį radijo švyturį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2017, 9:25 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:43 PM

Žvejai, kurių geriamojo vandens atsargos buvo pasibaigusios prieš tris dienas, įjungė nelaimės signalą siunčiantį radijo švyturį. Naujosios Zelandijos karinių oro pajėgų lėktuvas „P-3K2 Orion“ surado juos už 400 km nuo Tongos.

Buvo susitarta, kad nelaimės ištiktus žvejus paims kruizinis laivas „Albatros“. Šis iki įvykio vietos plaukė ilgiau kaip devynias valandas, sakė Naujosios Zelandijos paieškų ir gelbėjimo koordinatorius Ramonas Davisas (Ramonas Deivisas).

„Kai „Albatros“ atplaukė prie žvejų laivo, įgula iššoko į vandenį ir priplaukė prie laivo, – nurodė R.Davisas. – Į jų žvejybos laivą tekėjo vanduo; buvo maža tikimybė, kad jis plūduriuos ilgiau kaip parą. Įgula taip pat buvo pristigusi geriamojo vandens. Jie tikrai buvo patekę į gyvybei pavojingą padėtį.“

Naujosios Zelandijos oro pajėgų lėktuvo įgula, radusi 11,5 metro ilgio laivą, numetė žvejams būtiniausių atsargų paketą ir radijo siųstuvą. Tuomet į bėdą pakliuvę tongiečiai paaiškino negalintys užvesti variklio, nes išsikrovė laivo akumuliatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.