Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy stos prieš teismą

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy stos prieš teismą neteisėto

N.Sarkozy kaltinamas, kad jo partija klastojo sąskaitas, siekdama nuslėpti, jog 2012-ųjų prezidento rinkimų kampanijai jis išleido 18 mln. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
N.Sarkozy kaltinamas, kad jo partija klastojo sąskaitas, siekdama nuslėpti, jog 2012-ųjų prezidento rinkimų kampanijai jis išleido 18 mln. eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 12:02 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:49 PM

N.Sarkozy kaltinamas, kad jo partija klastojo sąskaitas, siekdama nuslėpti, jog 2012-ųjų prezidento rinkimų kampanijai jis išleido 18 mln. eurų.

Prancūzijoje ribojamas rinkimų kampanijoms galimų skirti lėšų dydis, todėl įtariama, kad viešųjų ryšių bendrovė „Bygmalion“ sąskaitą už paslaugas išrašė ne jo rinkimų kampanijai, o partijai (tuometei Sąjungai už liaudies judėjimą (UMP), taip padėdama apeiti nustatytą limitą.

Bendrovės darbuotojai pripažino apie gudrybę žinoję, ir keliems UMP nariams jau pareikšti kaltinimai.

N.Sarkozy ne kartą tvirtino nieko apie šią schemą nežinojęs, tačiau teismo proceso metu bus siekiama nustatyti, ar jo teiginiai teisingi.

2012-ųjų prezidento rinkimuose N.Sarkozy pralaimėjo Francois Hollande'ui, o praėjusių metų pabaigoje nebuvo išrinktas Prancūzijos Respublikonų partijos kandidatu dalyvauti šį pavasarį įvyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.