Donaldo Trumpo kritika – ir teisėjams, ir su dukra susijusiai kompanijai

Kalbėjo ir apie draudimus musulmonams

D.Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Elta ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2017, 6:53 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:07 PM

„Nordstrom“ su mano dukra Ivanka elgiasi nesąžiningai. Ji yra puiki asmenybė – visada spaudžia mane priimti teisingus sprendimus. Baisu!“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė D.Trumpas.

Po šios žinutės „Nordstrom“ akcijos krito 0,7 proc., tačiau netrukus 0,2 proc. šio praradimo atgavo.

Praėjusios savaitės pranešime „Nordstrom“ sprendimą aiškino blogais prekinio ženklo pardavimais ir teigė, kad nuolat atsisakinėja kai kurių ženklų. Jau kitą dieną I.Trump juvelyrikos dirbinių linijos atsisakė ir kita prabangių prekių parduotuvė „Neiman Marcus Group“.

Prezidento dukra teigė, kad, tėvui pradėjus eiti prezidento pareigas, atsisakys verslo, tačiau formaliai tai dar nepadaryta.

Kalbėjo ir apie draudimus musulmonams

D.Trumpas taip pat užsipuolė federalinius teisėjus, svarstančius, ar atnaujinti prieštaringai vertinamą prezidento draudimą musulmonams iš septynių šalių atvykti į Jungtines Valstijas, informuoja naujienų agentūra AFP. 

JAV lyderis pavadino teisėjus „labai politiškais“ ir pareiškė, kad net prasčiausias vidurinės mokyklos mokinys suvoktų, jog įstatymas yra jo pusėje. 

D. Trumpo vykdomuoju įsakymu visiems pabėgėliams 120 dienų buvo įvestas draudimas atvykti į JAV, o Sirijos pabėgėliams – neribotam laikui. Piliečiams iš Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sirijos ir Jemeno uždrausta atvykti 90 dienų. 

„Nenoriu vadinti teismo šališku ir nevadinsiu, nes mes dar nesulaukėme sprendimo. Tačiau teismai tokie politiški. Mūsų teisingumo sistemai būtų naudinga, jei jie sugebėtų perskaityti, kas parašyta, ir daryti tai, kas teisinga“, – teigė D. Trumpas. 

Teismas turi iki savaitės pabaigos nuspręsti, ar atnaujinti D. Trumpo draudimą, kuris JAV ir užsienio oro uostuose sukėlė tikrą chaosą bei lėmė protestus. 

Praėjusį penktadienį žemesnės instancijos teismas panaikino draudimą, ir tūkstančiams pabėgėlių ir užsienio piliečių vėl buvo atvertos JAV sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.